EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Életmód

Fejkódex kopaszoknak

A kopasz fejbőr ugyanolyan hidratálást igényel, mint a bőr más részei, vagyis bátran elő a testápolót vagy az arckrémet!

Fontos, hogy samponnal kell fejet mosni, és érdemes hetente legalább egyszer testradírral leradírozni, hogy az elhalt hámsejteket és a faggyút eltávolítsuk. A fej borotválásához is elő kell készülni: langyos vízzel nedvesítsük be a fejbőrt, majd tegyünk rá borotvakrémet vagy átlátszó borotvagélt.

A borotválást a fültő alatti résznél kezdjük, és hosszú, egyenes szakaszokban haladjunk a fültőtől egészen a homlok felső részéig. Ha ezzel megvagyunk, szorítsuk hátra a füleket, hogy mögöttük is meg tudjuk borotválni a bőrt. A borotválást a nyak megtisztításával zárjuk. Amikor készen vagyunk, öblítsük le a fejet.

Ha borotválkozás közben megvágjuk magunkat, legjobb, ha a fejbőrön timsót használunk, amely enyhe véralvasztó és antibakteriális hatásával garantáltan segíti a sérülések gyors gyógyulását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Bár mindenki vágyik az ideális testsúlyra, annak megállapítása korántsem egyértelmű. Már csak azért sem, mert a megfelelő súly számtalan tényezőtől függ, és a hozzá vezető út is mindenkinél különböző lehet.

  • A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenye, gesztenyepüré, gesztenyeszív triumvirátuson túl a szelídgesztenye számos remek étel alapanyaga lehet.