2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Életmód

Fejkódex kopaszoknak

A kopasz fejbőr ugyanolyan hidratálást igényel, mint a bőr más részei, vagyis bátran elő a testápolót vagy az arckrémet!

Fontos, hogy samponnal kell fejet mosni, és érdemes hetente legalább egyszer testradírral leradírozni, hogy az elhalt hámsejteket és a faggyút eltávolítsuk. A fej borotválásához is elő kell készülni: langyos vízzel nedvesítsük be a fejbőrt, majd tegyünk rá borotvakrémet vagy átlátszó borotvagélt.


A borotválást a fültő alatti résznél kezdjük, és hosszú, egyenes szakaszokban haladjunk a fültőtől egészen a homlok felső részéig. Ha ezzel megvagyunk, szorítsuk hátra a füleket, hogy mögöttük is meg tudjuk borotválni a bőrt. A borotválást a nyak megtisztításával zárjuk. Amikor készen vagyunk, öblítsük le a fejet.

Ha borotválkozás közben megvágjuk magunkat, legjobb, ha a fejbőrön timsót használunk, amely enyhe véralvasztó és antibakteriális hatásával garantáltan segíti a sérülések gyors gyógyulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.