2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Békéscsaba

Feltárult a Városháza a diákok előtt

Középiskolás diákok számára szerveztek nyílt napot a Városházán, hogy a fiatalok is megismerhessék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését.

Békéscsaba önkormányzata 2015 decemberében fogadta el a város ifjúsági koncepcióját és cselekvési tervét, amely 2016 és 2020 között meghatározza azokat a feladatokat, amelyeket a fiatalokért kíván tenni a város vezetése, valamint az önkormányzat koordinálásával a különböző civil szervezetek és intézmények. Ennek a cselekvési tervnek az egyik pontja, hogy a diákok olyan érdemi információkhoz jussanak, amelyek segítségével felnőttként könnyebben boldogulnak, esetleg ezeknek az információknak köszönhetően erősödik a kötődésük Békéscsabához.


Fotó: Lokál A diákok kipróbálhatták a szavazást is

Fotó: Lokál
A diákok kipróbálhatták a szavazást is

A nyílt nap első koncepciója szerint az iskolákból delegált diákok végigjárták volna a Városházát, megismerkedve az összes osztállyal. Majd változott a program, és a szervezők arra jutottak, hogy a tájékoztató inkább a díszteremben legyen, ahol a várossal kapcsolatos legfontosabb döntések születnek. Szarvas Péter polgármester beszédében kiemelte, fontos, hogy a fiatalok figyeljenek a város jelenére és jövőjére, s amennyire tudnak, vegyenek részt a közéletben.

Fotó: Lokál Bemutatták a közgyűlést is a város vezetői

Fotó: Lokál
Bemutatták a közgyűlést is a város vezetői

A köszöntők után a szervezők azt mutatták be a diákoknak, hogyan zajlik egy közgyűlés. Ismertették a szavazás menetét, megmutatták azokat az eszközöket, amelyekkel a képviselők dolgoznak. Majd tájékoztatók hangzottak el a különböző osztályok működéséről, végül pedig a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy szavazzanak: elfogadják-e az elhangzott információkat, vagy sem, esetleg tartózkodnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.