EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Békéscsaba

Feltárult a Városháza a diákok előtt

Középiskolás diákok számára szerveztek nyílt napot a Városházán, hogy a fiatalok is megismerhessék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését.

Békéscsaba önkormányzata 2015 decemberében fogadta el a város ifjúsági koncepcióját és cselekvési tervét, amely 2016 és 2020 között meghatározza azokat a feladatokat, amelyeket a fiatalokért kíván tenni a város vezetése, valamint az önkormányzat koordinálásával a különböző civil szervezetek és intézmények. Ennek a cselekvési tervnek az egyik pontja, hogy a diákok olyan érdemi információkhoz jussanak, amelyek segítségével felnőttként könnyebben boldogulnak, esetleg ezeknek az információknak köszönhetően erősödik a kötődésük Békéscsabához.


Fotó: Lokál A diákok kipróbálhatták a szavazást is

Fotó: Lokál
A diákok kipróbálhatták a szavazást is

A nyílt nap első koncepciója szerint az iskolákból delegált diákok végigjárták volna a Városházát, megismerkedve az összes osztállyal. Majd változott a program, és a szervezők arra jutottak, hogy a tájékoztató inkább a díszteremben legyen, ahol a várossal kapcsolatos legfontosabb döntések születnek. Szarvas Péter polgármester beszédében kiemelte, fontos, hogy a fiatalok figyeljenek a város jelenére és jövőjére, s amennyire tudnak, vegyenek részt a közéletben.

Fotó: Lokál Bemutatták a közgyűlést is a város vezetői

Fotó: Lokál
Bemutatták a közgyűlést is a város vezetői

A köszöntők után a szervezők azt mutatták be a diákoknak, hogyan zajlik egy közgyűlés. Ismertették a szavazás menetét, megmutatták azokat az eszközöket, amelyekkel a képviselők dolgoznak. Majd tájékoztatók hangzottak el a különböző osztályok működéséről, végül pedig a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy szavazzanak: elfogadják-e az elhangzott információkat, vagy sem, esetleg tartózkodnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.