EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Fidesz: ez a kormány mindig az adócsökkentés pártján volt

A Fidesz-KDNP-kormány mindig az adócsökkentés pártján volt – mondta Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután a nemzetgazdasági tárca a parlament elé terjesztette többéves adócsökkentési programját.

Halász János hangsúlyozta: mióta az adók csökkennek, a gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, és a bérek is emelkednek.


“Éppen az ellenkező folyamat zajlik, mint a baloldal kormányzása alatt, amikor megduplázódott a munkanélküliség, a munkaadók és a dolgozók adóterhei évről évre nőttek, a fizetések elinflálódtak” – mondta a Fidesz-frakció szóvivője.

Közölte: a parlamentnek benyújtott adócsomag alapján jövőre egységesen 9 százalék lesz a társasági adó, ami az Európai Unióban a legalacsonyabb, vagyis Magyarország “az egyik legvonzóbb befektetési ország lesz”. Ezzel a lépéssel egyébként további 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál – tette hozzá.


A szociális hozzájárulási adó is csökken, jövőre 5 százalékponttal, 2018-ban pedig további 2-vel – ismertette a politikus.

Az adócsökkentés jelentős béremelést is hoz magával – jelentette ki, emlékeztetve, hogy 2017-ben – 15 százalékkal – 127 500 forintra emelkedik a minimálbér, 2018-ban pedig már 138 ezer forint lesz az összege.

“Ez a nagy béremelés a munka megbecsüléséről is szól. Amíg ez a kormány lesz, addig a bérnövekedés és a munkáltatói adó csökkentése folytatódni fog” – mondta Halász János.

A szóvivőt kérdezték arról, hogy mégsem a járási és kormányhivatalok kézbesítik a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. Erről úgy nyilatkozott: ha az érintett szakszervezet nem tudja vagy nem akarja eljuttatni időben a nyugdíjasokhoz ezt az utalványt, akkor nyilván helyes megoldás a kormánytól, hogy postán kézbesítteti őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.