EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Zalaegerszeg

Függő játszmáink elbeszélgetve

Dr. Zacher Gábor Nagy Réka klinikai szakpszichológussal beszélget majd a Keresztury Dezső VMK-ban december 7-én a POPUP Cafféban, a Pszicho est vendégeként. Spontán hangulatnak, aktuálisan felmerülő témáknak megfelelően, előre nem egyeztetett kérdésekre ad majd élettapasztalatából adódó, brutálisan karcoló, véresen őszinte válaszokat.

Biztos abban, hogy a témák során  érintik a függőséget, alkoholizmust, kábítószer-fogyasztást, a szexualitást, mindent, ami mélyen belülről a felszínre törhet.


Dr. Zacher Gábor népszerű addiktológus-toxikológus főorvos véleménye szerint lezúzzák magukat az európai fiatalok. Dohányzás és alkoholfogyasztás terén a magyarok az átlag fölött, míg drogfogyasztásban az átlag alatt vagyunk. A mai fiatalok rohamivók, fél óra alatt kiütik magukat, ráadásul veszélyes játékot űznek. Az alkohol sok bajt okoz a magyar társadalomban – fogalmazott –, mert közel 800 ezer alkoholistáról beszélhetünk hazánkban, miközben a drogosok száma csaknem 20 ezer.

Csak azon lehet segíteni,aki akarja is Fotó: Bócsi Krisztián

Csak azon lehet segíteni, aki akarja is Fotó: Bócsi Krisztián

Drogstratégiánk van, de alkoholstratégia nincsen Magyarországon. Mentálhigiénés kultúránk a legnagyobb probléma, tapasztalatai szerint a béka feneke alatt van. Ahhoz, hogy javítsunk a helyzeten, szerinte el kellene tolni a békát. Pályafutása során rengeteg függőséggel találkozott már, de még nem mindegyikkel! A csokoládéfüggőséget például nem kezelné. Nem lehet mindenkin segíteni, fogalmazott. Mert mindig lesz olyan, aki le fog részegedni és meg fog fagyni a parkban, vagy öngyilkos lesz. Mert segíteni csak azon lehet, aki hajlandó együttműködni. Aki nem, ott sajnos nincsen lehetőség, a kötelező gyógykezelés nem szokott eredményre vezetni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.