EUR: 323,10 Ft
CHF: 288,61 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Extra

Gábor Zsazsa: Semmit nem kapnak a magyar örökösök

Semmilyen anyagi örökségre nem számíthatnak Gábor Zsazsa magyar rokonai, akik úgy, ahogy a legendás színésznő, azt szeretnék, ha itthon temetnék el a dívát.

10478241_10153690080398902_4091607639450380911_n

Rajongott Budapesten élő unokaöccséért, Marciért a legendás színésznő

Vasárnap délután 99 évesen elhunyt Gábor Zsazsa. Szívroham vitte el a magyar származású amerikai színésznőt, aki februárban lett volna százéves. Persze azonnal megindult a találgatás, mi lesz a világsztár mesés vagyonával, és vajon teljesíti-e családja az utolsó kívánságát, hogy szülőföldjén, Magyarországon temessék el. A Lokál elérte a díva másodunokaöccsét, aki szeretné, ha híres rokona itthon nyugodna.


– Úgy tudjuk, az volt a kérése, hogy a Kozma utcai izraelita temetőben, édesapja mellett legyen az örök nyughelye. Férje, Frédéric von Anhalt még nem telefonált, így nem tudunk részleteket, de az itthoni rokonság szeretné, ha minden úgy lenne, ahogy Zsazsa szerette volna. De persze, ha Frédéric másképp dönt, és végül Amerikában temetik el, akkor is elkísérjük utolsó útjára – mondta Gábor Marci, aki azt is hozzátette, hogy a Golden Globe-díjas színésznő legendás, több milliárd dolláros vagyona odalett a gazdasági válságban.

ZSA ZSA GABOR, Image: 98307467, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

/Fotó: Profimedia, Everett

– A mesés vagyon nagy része a 2008-as gazdasági válsággal elúszott. Zsazsa és férje kedvezőtlen befektetéseik miatt dollármilliárdokat buktak. Úgy tudom, egyedül a ház – amit anno Elvis Presley-től vett – maradt meg komolyabb vagyonként, de már azt is eladták. Frédéricnek hamarosan ki kell költöznie onnan, ugyanis Zsazsának már csak haszonélvezeti joga volt ott, ami halála napjáig tartott – értesültünk Marcitól, aki úgy tudja: bármi is maradt Zsazsa után, az egyedüli örökösként von Anhaltra száll.


– A világon semmire sem számítunk Zsazsa halála után. Nekem csak az emlékek maradnak meg. Életre szóló élmény volt, amikor meglátogattuk Amerikában, és amikor hazajött. Azt a mérhetetlen rajongást, felhajtást, érdeklődést, ami őt övezte, sosem felejtem el, de nekünk ő nem a díva volt, hanem egy külföldön élő kedves rokonunk, akivel jó kapcsolatot ápoltunk, és bár egyre ritkábban, de telefonon azért az utóbbi években is rendszeresen beszéltünk – tette hozzá kissé elszomorodva az unokaöccse, aki a mai napig kezeli Zsazsa közösségi oldalát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek