2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Kecskemét

Gáspár Laci mindennapos vendég(lős) lesz

Hogy muzsikál majd az X-Faktor mentorának étterme? Hányszor bukkan fel, mennyi időt tölt a jövőben Kecskeméten? Találkozhatnak-e vele a rajongók? Ezek a kérdések foglalkoztatják a helyieket, miután kiderült, a népszerű énekes veszi át a kecskeméti Pálma Bisztró üzemeltetését decembertől. Az új tulajdonossal a Pálmában beszélgettünk a döntéséről és terveiről.

– Miért épp Kecskemét?


Pont egy éve jártam először a Pálmában, a barátaimat látogattam meg. Bejöttem erre a helyre, leültem és egyből magával ragadott a hangulat. Kedves emberek, gyönyörű város… Éreztem, hogy nekem itt még dolgom van. Szerencsés együttállás, hogy épp néhány hónapja hallottam róla, hogy ez a hely, ahol olyan jól éreztem magam, keresi új gazdáját.

– Volt már hasonló területen tapasztalatod, vagy ez az első olyan projekt, ami nem zenével kapcsolatos?


Nem fogtam még bele ehhez hasonló volumenű dologba. Tizenhárom éve zenélek és énekelek szívből. De úgy éreztem, 37 évesen, három gyermekkel több lábon kell állnom. Van egy olyan tulajdonságom, hogy ahhoz, hogy valamit jól csináljak, bele kell szeretnem. Így van ez a zenével is, és így történt a Pálma esetében.

Az énekes azt szeretné, ha vendégei otthon éreznék magukat a Pálmában Fotó: Banczik Róbert

Az énekes azt szeretné, ha vendégei otthon éreznék magukat a Pálmában
Fotó: Banczik Róbert

– Milyen változásokra számíthatnak a vendégek?

Az alapokon nem szeretnék változtatni, ahogy a Pálma nevén sem, hisz évek óta így él a kecskemétiek köztudatában – ezt tiszteletben tartom. A belső térben is csak apróbb felújítások vannak kilátásban egyelőre. Azt azonban már elterveztem, hová fog kerülni az első gitárom, amelyet én magam készítettem. Fontosnak tartom, hogy őrizzem azokat az emlékeket, amelyek segítenek felidézni, honnan indultam és hová jutottam.

– A zenei repertoár tartogat majd meglepetéseket?

Mindenképpen, szeretném, ha a zenész barátaim gyakori vendégek lennének a városban. Ahogy én magam is szeretnék részt venni a város életében. Tervezünk jótékonysági rendezvényt, vacsoraesteket, ahol meglepetésvendégek szórakoztatják majd igényes zenével a vendégeket, baráti társaságokat. Az emberi kapcsolatokat nagyon fontos ápolni. A kellemes környezet, finom ételek és italok, igényes dallamok segíthetnek ebben. Nem gondolom, hogy a nagy felhajtás a legfontosabb. Épp elég, ha az ember otthon érzi magát és lazítani tud egy fárasztó nap végén. A Pálmát pont ilyennek képzelem. Szeretném, ha a vendégeim, barátaim csak annyit mondanának: megyünk a Lacihoz!

Gáspár Laci azt vallja, érdemes több lábon állni

Gáspár Laci szerint Kecskemét gyönyörű város és nagyon kedvesek itt az emberek

Az új üzemeltetővel új étlap is érkezik, de ez a jól megszokott minőségen biztosan nem változtat. Sőt abban is biztosak lehetünk, hogy az eddig is fővárosi színvonalat produkáló étterem még igényesebb programokkal, zenei kínálattal készül majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.