EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Sport

Gyárfás lemondott, de újra elnök lehet

Már a rövid pályás vb rajtja előtt bezsebelt egy díjat a Hosszú Katinka–Shane Tusup duó. Előbbi – zsinórban harmadszor – lett az Év úszónője, férje pedig az Év női úszóedzője elismerést kapta. De az igazi aratás a medencében lesz, hiszen 12 számban indul.

– Köszönöm a FINA-nak a díjat, és még nincs vége az évnek. Köszönöm a rengeteg támogatást itt, az oldalamon, ti visztek előre – írta közösségi oldalán a háromszoros olimpiai bajnok, míg párja és edzője, Shane így lelkendezett az Instagramon: – Óriási megtiszteltetés és csodálatos érzés, hogy ilyen módon elismernek. A legnagyobb öröm, hogy egy ilyen csodálatos nőnek valóra válnak a gyerekkori álmai. Ennél többre nem is vágyhatnék, és nem is lehetnék rá büszkébb, arra a csodálatos nőre, akivé vált.


Barcelona, 2016. június 11. Hosszú Katinka, miután győzött a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat barcelonai viadala női 400 méteres vegyesúszásának döntőjében 2016. június 11-én. (MTI/EPA/Alejandro García)

Hosszú Katinka, miután győzött a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat barcelonai viadala női 400 méteres vegyesúszásának döntőjében /Fotó: MTI/EPA/Alejandro García

Nos, ezek után aligha lelkendezett Katinka legnagyobb versenyen kívüli ellenfele, Gyárfás Tamás, aki éppen annak a FINA-nak az alelnöke, amely a házaspárt díjazta. A napokban a Magyar Úszó Szövetség elnöki tisztségéről lemondott Gyárfás egyébként hivatalosan, írásban még nem közölte lépését.
– Szabó Tünde államtitkár megerősítette, hogy elfogadta a lemondását, amit egyébként lehet írásban, szóban vagy ráutaló magatartással is jelezni. Gyárfás Tamás közölte, hogy a vb után, december 14-én tájékoztatja az elnökséget lemondása okairól – mondta dr. Szilágyi Zoltán, a szövetség jogi bizottságának tagja, és hozzátette: jogi akadályai nincsenek a leköszönt elnök újbóli megmérettetésének, ha jelölteti magát a tisztségre. Korábban is lemondott már, de most jól érzékelhető, hogy meggyengült a pozíciója.

Kapcsolódó Cikkek