2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb

Gyermekotthonok lakói játszottak együtt a FundiMini jótékonysági eseményén

Gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket és nevelőiket látta vendégül a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egy budapesti játszóházban a hagyományteremtő céllal életre hívott FundiMini Jótékonysági Rendezvényen. A meghívottakat a közös játék mellett koncerttel és bűvészbemutatóval is meglepték a szervezők.

A rendezvény megnyitóján Szekeres Pál miniszteri biztos, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója köszöntötte a vendégeket.


Mi leszek, ha nagy leszek? Minden gyerekben megfogalmazódik a kérdés. Ezúttal állami gondozásban  élő gyermekek próbálhatták ki magukat sokféle szerepben a bolti eladótól a fodrászon át az  autószerelőig a budapesti MiniPolisz játszóházban. A Fundamenta által életre hívott FundiMini  Jótékonysági Rendezvény vendégei gyermekotthonokból és a nevelőszülői hálózatból érkeztek az  ország legkülönbözőbb részeiből. A nap sztárvendégeként lépett fel L.L. Junior, aki gyakorló  apukaként nagyon hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. A varázslatról pedig Feri bűvész  gondoskodott, aki a bemutatója után lufihajtogatással lepte meg a közönséget. Az eseményen a  gyerekekről fotók is készültek, melyeket emlékül hazavihettek magukkal.

A jótékonysági rendezvény szervezésében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság segítette a  Fundamentát, a szervezet közvetítette a meghívást a gyermekotthonok és a nevelőszülők felé. Az  eseményen Szekeres Pál miniszteri biztos, intézményirányítási igazgató köszöntötte a gyerekeket: „Ti  vagytok a jövő, és remélem, hogy a mosoly, amit most az arcotokon látok, kitart majd nagyon  sokáig.” A többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó ezt követően megköszönte a  Fundamentának a jótékony célú kezdeményezést.


A Fundamenta-Lakáskassza idén először rendezte meg a FundiMini Jótékonysági Rendezvényt. Barna  Tímea marketing csoportvezető elmondta, hogy az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni,  és terveik szerint ezentúl évről évre vendégül látják majd gyermekvédelmi gondoskodásban élő  gyerekeket egy önfeledt, közös kikapcsolódásra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.