2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb

Gyermekotthonok lakói játszottak együtt a FundiMini jótékonysági eseményén

Gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket és nevelőiket látta vendégül a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egy budapesti játszóházban a hagyományteremtő céllal életre hívott FundiMini Jótékonysági Rendezvényen. A meghívottakat a közös játék mellett koncerttel és bűvészbemutatóval is meglepték a szervezők.

A rendezvény megnyitóján Szekeres Pál miniszteri biztos, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója köszöntötte a vendégeket.


Mi leszek, ha nagy leszek? Minden gyerekben megfogalmazódik a kérdés. Ezúttal állami gondozásban  élő gyermekek próbálhatták ki magukat sokféle szerepben a bolti eladótól a fodrászon át az  autószerelőig a budapesti MiniPolisz játszóházban. A Fundamenta által életre hívott FundiMini  Jótékonysági Rendezvény vendégei gyermekotthonokból és a nevelőszülői hálózatból érkeztek az  ország legkülönbözőbb részeiből. A nap sztárvendégeként lépett fel L.L. Junior, aki gyakorló  apukaként nagyon hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. A varázslatról pedig Feri bűvész  gondoskodott, aki a bemutatója után lufihajtogatással lepte meg a közönséget. Az eseményen a  gyerekekről fotók is készültek, melyeket emlékül hazavihettek magukkal.

A jótékonysági rendezvény szervezésében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság segítette a  Fundamentát, a szervezet közvetítette a meghívást a gyermekotthonok és a nevelőszülők felé. Az  eseményen Szekeres Pál miniszteri biztos, intézményirányítási igazgató köszöntötte a gyerekeket: „Ti  vagytok a jövő, és remélem, hogy a mosoly, amit most az arcotokon látok, kitart majd nagyon  sokáig.” A többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó ezt követően megköszönte a  Fundamentának a jótékony célú kezdeményezést.


A Fundamenta-Lakáskassza idén először rendezte meg a FundiMini Jótékonysági Rendezvényt. Barna  Tímea marketing csoportvezető elmondta, hogy az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni,  és terveik szerint ezentúl évről évre vendégül látják majd gyermekvédelmi gondoskodásban élő  gyerekeket egy önfeledt, közös kikapcsolódásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.