2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb

Gyermekotthonok lakói játszottak együtt a FundiMini jótékonysági eseményén

Gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket és nevelőiket látta vendégül a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egy budapesti játszóházban a hagyományteremtő céllal életre hívott FundiMini Jótékonysági Rendezvényen. A meghívottakat a közös játék mellett koncerttel és bűvészbemutatóval is meglepték a szervezők.

A rendezvény megnyitóján Szekeres Pál miniszteri biztos, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója köszöntötte a vendégeket.


Mi leszek, ha nagy leszek? Minden gyerekben megfogalmazódik a kérdés. Ezúttal állami gondozásban  élő gyermekek próbálhatták ki magukat sokféle szerepben a bolti eladótól a fodrászon át az  autószerelőig a budapesti MiniPolisz játszóházban. A Fundamenta által életre hívott FundiMini  Jótékonysági Rendezvény vendégei gyermekotthonokból és a nevelőszülői hálózatból érkeztek az  ország legkülönbözőbb részeiből. A nap sztárvendégeként lépett fel L.L. Junior, aki gyakorló  apukaként nagyon hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. A varázslatról pedig Feri bűvész  gondoskodott, aki a bemutatója után lufihajtogatással lepte meg a közönséget. Az eseményen a  gyerekekről fotók is készültek, melyeket emlékül hazavihettek magukkal.

A jótékonysági rendezvény szervezésében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság segítette a  Fundamentát, a szervezet közvetítette a meghívást a gyermekotthonok és a nevelőszülők felé. Az  eseményen Szekeres Pál miniszteri biztos, intézményirányítási igazgató köszöntötte a gyerekeket: „Ti  vagytok a jövő, és remélem, hogy a mosoly, amit most az arcotokon látok, kitart majd nagyon  sokáig.” A többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó ezt követően megköszönte a  Fundamentának a jótékony célú kezdeményezést.


A Fundamenta-Lakáskassza idén először rendezte meg a FundiMini Jótékonysági Rendezvényt. Barna  Tímea marketing csoportvezető elmondta, hogy az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni,  és terveik szerint ezentúl évről évre vendégül látják majd gyermekvédelmi gondoskodásban élő  gyerekeket egy önfeledt, közös kikapcsolódásra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.