EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Győr

Hihetetlen számokat produkált 23 év alatt az Audi

Az Audi Hungariánál legördült az egymilliomodik autó a gyártósorról, amelyet a harmincmilliomodik győri motor, egy 400 lóerős, öthengeres TFSI erőforrás hajt.

A jubileumi autót, amely egy catalunya piros Audi TT RS modell, a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolt polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen.


A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen Fotó: Sajtófotó

A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen
Fotó: Sajtófotó

– Harmincmillió motor és egymillió autó jelentős mérföldkő az Audi Hungaria 23 éves történetében – mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. – Büszke vagyok, hogy ezt a jubileumot immár több mint 11 400 fős csapatunkkal közösen értük el. A jövőben is számítunk munkatársaink elkötelezett munkájára és nagyszerű teljesítményére, amelynek köszönhetően prémium minőségű motorjaink és autóink szerte a világon lenyűgözik vevőinket.

Az Audi Hungariánál augusztusban kezdődött a TT modellsorozat legsportosabb tagjának sorozatgyártása. Az autó szíve, a 30 milliomodik győri erőforrás, egy sportos öthengeres motor – amely idén sorozatban hetedszer nyerte el az Év Nemzetközi Motorja díjat – 400 lóerő teljesítményével gondoskodik a különleges vezetési élményről.


Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Borkai Zsolt az Audi Hungaria, a város és az itt élő és dolgozó emberek sikerének nevezte ezt a jubileumot. – A város büszke arra, hogy az Audi városa, ezért igyekszik döntéseivel a vállalat és a munkavállalók jó közérzetéről gondoskodni. Sokat adunk és sokat is kapunk, ettől vagyunk együtt ilyen erősek, ettől tud Győr ilyen dinamikus léptékben fejlődni – fogalmazott a polgármester.

Az Audi Hungariánál 1994-ben indult a motorgyártás. Az évek során folyamatosan bővült a portfólió, újabb típusokat vezettek be, míg mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál jelenleg 216 motorvariáns készül, naponta összesen 8800 négy-, öt-, hat- és nyolchengeres erőforrást gyártanak a győri munkatársak. Az elkészült 30 millió motorral összesen mintegy 5 milliárd lóerő került a világ útjaira.

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből Fotó: O. Jakócs Péter

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Audi Hungaria tevékenysége 1998-ban a járműgyártás területével bővült, kezdetben az Audi sportmodelljének, a TT-nek az összeszerelésével, amelyet további modellek követtek.

Hamarosan egy újabb modellel, az Audi Q3-mal bővül a győri járműgyártás palettája. A vállalat már megkezdte az előkészületeket az új modell gyártására egy új, 80 ezer négyzetméteres karosszériagyár építésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.