2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Győr

Hihetetlen számokat produkált 23 év alatt az Audi

Az Audi Hungariánál legördült az egymilliomodik autó a gyártósorról, amelyet a harmincmilliomodik győri motor, egy 400 lóerős, öthengeres TFSI erőforrás hajt.

A jubileumi autót, amely egy catalunya piros Audi TT RS modell, a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolt polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen.


A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen Fotó: Sajtófotó

A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen
Fotó: Sajtófotó

– Harmincmillió motor és egymillió autó jelentős mérföldkő az Audi Hungaria 23 éves történetében – mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. – Büszke vagyok, hogy ezt a jubileumot immár több mint 11 400 fős csapatunkkal közösen értük el. A jövőben is számítunk munkatársaink elkötelezett munkájára és nagyszerű teljesítményére, amelynek köszönhetően prémium minőségű motorjaink és autóink szerte a világon lenyűgözik vevőinket.

Az Audi Hungariánál augusztusban kezdődött a TT modellsorozat legsportosabb tagjának sorozatgyártása. Az autó szíve, a 30 milliomodik győri erőforrás, egy sportos öthengeres motor – amely idén sorozatban hetedszer nyerte el az Év Nemzetközi Motorja díjat – 400 lóerő teljesítményével gondoskodik a különleges vezetési élményről.


Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Borkai Zsolt az Audi Hungaria, a város és az itt élő és dolgozó emberek sikerének nevezte ezt a jubileumot. – A város büszke arra, hogy az Audi városa, ezért igyekszik döntéseivel a vállalat és a munkavállalók jó közérzetéről gondoskodni. Sokat adunk és sokat is kapunk, ettől vagyunk együtt ilyen erősek, ettől tud Győr ilyen dinamikus léptékben fejlődni – fogalmazott a polgármester.

Az Audi Hungariánál 1994-ben indult a motorgyártás. Az évek során folyamatosan bővült a portfólió, újabb típusokat vezettek be, míg mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál jelenleg 216 motorvariáns készül, naponta összesen 8800 négy-, öt-, hat- és nyolchengeres erőforrást gyártanak a győri munkatársak. Az elkészült 30 millió motorral összesen mintegy 5 milliárd lóerő került a világ útjaira.

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből Fotó: O. Jakócs Péter

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Audi Hungaria tevékenysége 1998-ban a járműgyártás területével bővült, kezdetben az Audi sportmodelljének, a TT-nek az összeszerelésével, amelyet további modellek követtek.

Hamarosan egy újabb modellel, az Audi Q3-mal bővül a győri járműgyártás palettája. A vállalat már megkezdte az előkészületeket az új modell gyártására egy új, 80 ezer négyzetméteres karosszériagyár építésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.