2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Győr

Hihetetlen számokat produkált 23 év alatt az Audi

Az Audi Hungariánál legördült az egymilliomodik autó a gyártósorról, amelyet a harmincmilliomodik győri motor, egy 400 lóerős, öthengeres TFSI erőforrás hajt.

A jubileumi autót, amely egy catalunya piros Audi TT RS modell, a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolt polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen.


A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen Fotó: Sajtófotó

A jubileumi autót a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolttal polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen
Fotó: Sajtófotó

– Harmincmillió motor és egymillió autó jelentős mérföldkő az Audi Hungaria 23 éves történetében – mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. – Büszke vagyok, hogy ezt a jubileumot immár több mint 11 400 fős csapatunkkal közösen értük el. A jövőben is számítunk munkatársaink elkötelezett munkájára és nagyszerű teljesítményére, amelynek köszönhetően prémium minőségű motorjaink és autóink szerte a világon lenyűgözik vevőinket.

Az Audi Hungariánál augusztusban kezdődött a TT modellsorozat legsportosabb tagjának sorozatgyártása. Az autó szíve, a 30 milliomodik győri erőforrás, egy sportos öthengeres motor – amely idén sorozatban hetedszer nyerte el az Év Nemzetközi Motorja díjat – 400 lóerő teljesítményével gondoskodik a különleges vezetési élményről.


Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Képzett munkások dolgoznak a gyár minden részlegénél

Borkai Zsolt az Audi Hungaria, a város és az itt élő és dolgozó emberek sikerének nevezte ezt a jubileumot. – A város büszke arra, hogy az Audi városa, ezért igyekszik döntéseivel a vállalat és a munkavállalók jó közérzetéről gondoskodni. Sokat adunk és sokat is kapunk, ettől vagyunk együtt ilyen erősek, ettől tud Győr ilyen dinamikus léptékben fejlődni – fogalmazott a polgármester.

Az Audi Hungariánál 1994-ben indult a motorgyártás. Az évek során folyamatosan bővült a portfólió, újabb típusokat vezettek be, míg mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál jelenleg 216 motorvariáns készül, naponta összesen 8800 négy-, öt-, hat- és nyolchengeres erőforrást gyártanak a győri munkatársak. Az elkészült 30 millió motorral összesen mintegy 5 milliárd lóerő került a világ útjaira.

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből Fotó: O. Jakócs Péter

Harmincmillió motor és egymillió autó 23 év alatt Győrből
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Audi Hungaria tevékenysége 1998-ban a járműgyártás területével bővült, kezdetben az Audi sportmodelljének, a TT-nek az összeszerelésével, amelyet további modellek követtek.

Hamarosan egy újabb modellel, az Audi Q3-mal bővül a győri járműgyártás palettája. A vállalat már megkezdte az előkészületeket az új modell gyártására egy új, 80 ezer négyzetméteres karosszériagyár építésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.