EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Ózd

Húsz a húszra – egy újabb sikertörténet

Jelentős beruházás indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. területén, amely új munkahelyeket teremt a térségben és kapacitásbővítéssel is jár.

A cégcsoport ezzel kapcsolatban a következőket közölte lapunkkal: „Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft., a német Max Aicher vállalatcsoport tagja 2017-ben ünnepli magyarországi privatizációjának 20. évfordulóját. Vállalatunknál a 20 éves évfordulón 20 millió euró értékű technológiai, környezetvédelmi és kapacitásbővítési célú fejlesztésre kerül sor a hengerműben és az acélműben. Örömmel számolhatunk be arról, hogy ez a bővítés további száz fő számára nyújt Ózdon, illetve a térségben hosszú távra biztos megélhetést, de ennek kedvező hatása további ezres nagyságrendű foglalkoztatásbővülést eredményez a beszállítók körében is. Mindez nem jöhetett volna létre a magyar kormány, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos konstruktív együttműködése nélkül, amelyet a német–magyar gazdasági kapcsolatok egy újabb sikertörténeteként vehetünk számba. A jövőre induló fejlesztés 2018-ban fejeződik be.”


Fotó: Lokál Képalá: Max Aicher (jobbra), Ózd díszpolgára sokat tesz a városért

Fotó: Lokál
Képalá: Max Aicher (jobbra) 2012-ben vette át az Ózd díszpolgára kitüntetést Fürjes Pál polgármestertől

Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy a Fidesz vezetése mindig is figyelemmel kísérte az ózdi vaskohászati üzem mindennapjait. Hozzátette, Max Aichernak rendkívül nagy érdeme van abban, hogy a rúd- és dróthengermű megvásárlását követően Ózdon kilenc év szünet után 2000-ben újra beindult az acélgyártás, ami a helyi tradíciók, a munkakultúra felélesztését is jelentette.

Az üzemben jelenleg 450 embernek biztosítanak munkát. Az eltelt közel két évtizedben voltak nehéz periódusok is, amikor a piaci viszonyok miatt állt a termelés, de az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. ekkor sem engedte el alkalmazottai kezét, hiszen biztosított számukra fizetést. Az Orbán-kormány, amikor szükség volt rá, az Eximbankon keresztül nyújtott segítséget számukra. Mára túl vannak a nehéz időszakon, amit jól bizonyít, hogy ebben az évben a cégtől származó információk szerint már tízmillió euró nyereséggel számolnak. A kétoldalú korrekt kapcsolatok része volt, hogy 2012. október 23-án a fideszes vezetésű önkormányzat Ózd Város Díszpolgára címmel tüntette ki Max Aichert, aki az elmúlt évtől az NB I/B-s kézilabdacsapat főszponzora.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.