EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb Ózd

Húsz a húszra – egy újabb sikertörténet

Jelentős beruházás indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. területén, amely új munkahelyeket teremt a térségben és kapacitásbővítéssel is jár.

A cégcsoport ezzel kapcsolatban a következőket közölte lapunkkal: „Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft., a német Max Aicher vállalatcsoport tagja 2017-ben ünnepli magyarországi privatizációjának 20. évfordulóját. Vállalatunknál a 20 éves évfordulón 20 millió euró értékű technológiai, környezetvédelmi és kapacitásbővítési célú fejlesztésre kerül sor a hengerműben és az acélműben. Örömmel számolhatunk be arról, hogy ez a bővítés további száz fő számára nyújt Ózdon, illetve a térségben hosszú távra biztos megélhetést, de ennek kedvező hatása további ezres nagyságrendű foglalkoztatásbővülést eredményez a beszállítók körében is. Mindez nem jöhetett volna létre a magyar kormány, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos konstruktív együttműködése nélkül, amelyet a német–magyar gazdasági kapcsolatok egy újabb sikertörténeteként vehetünk számba. A jövőre induló fejlesztés 2018-ban fejeződik be.”

Fotó: Lokál Képalá: Max Aicher (jobbra), Ózd díszpolgára sokat tesz a városért

Fotó: Lokál
Képalá: Max Aicher (jobbra) 2012-ben vette át az Ózd díszpolgára kitüntetést Fürjes Pál polgármestertől

Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy a Fidesz vezetése mindig is figyelemmel kísérte az ózdi vaskohászati üzem mindennapjait. Hozzátette, Max Aichernak rendkívül nagy érdeme van abban, hogy a rúd- és dróthengermű megvásárlását követően Ózdon kilenc év szünet után 2000-ben újra beindult az acélgyártás, ami a helyi tradíciók, a munkakultúra felélesztését is jelentette.

Az üzemben jelenleg 450 embernek biztosítanak munkát. Az eltelt közel két évtizedben voltak nehéz periódusok is, amikor a piaci viszonyok miatt állt a termelés, de az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. ekkor sem engedte el alkalmazottai kezét, hiszen biztosított számukra fizetést. Az Orbán-kormány, amikor szükség volt rá, az Eximbankon keresztül nyújtott segítséget számukra. Mára túl vannak a nehéz időszakon, amit jól bizonyít, hogy ebben az évben a cégtől származó információk szerint már tízmillió euró nyereséggel számolnak. A kétoldalú korrekt kapcsolatok része volt, hogy 2012. október 23-án a fideszes vezetésű önkormányzat Ózd Város Díszpolgára címmel tüntette ki Max Aichert, aki az elmúlt évtől az NB I/B-s kézilabdacsapat főszponzora.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.