2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Ózd

Húsz a húszra – egy újabb sikertörténet

Jelentős beruházás indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. területén, amely új munkahelyeket teremt a térségben és kapacitásbővítéssel is jár.

A cégcsoport ezzel kapcsolatban a következőket közölte lapunkkal: „Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft., a német Max Aicher vállalatcsoport tagja 2017-ben ünnepli magyarországi privatizációjának 20. évfordulóját. Vállalatunknál a 20 éves évfordulón 20 millió euró értékű technológiai, környezetvédelmi és kapacitásbővítési célú fejlesztésre kerül sor a hengerműben és az acélműben. Örömmel számolhatunk be arról, hogy ez a bővítés további száz fő számára nyújt Ózdon, illetve a térségben hosszú távra biztos megélhetést, de ennek kedvező hatása további ezres nagyságrendű foglalkoztatásbővülést eredményez a beszállítók körében is. Mindez nem jöhetett volna létre a magyar kormány, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos konstruktív együttműködése nélkül, amelyet a német–magyar gazdasági kapcsolatok egy újabb sikertörténeteként vehetünk számba. A jövőre induló fejlesztés 2018-ban fejeződik be.”


Fotó: Lokál Képalá: Max Aicher (jobbra), Ózd díszpolgára sokat tesz a városért

Fotó: Lokál
Képalá: Max Aicher (jobbra) 2012-ben vette át az Ózd díszpolgára kitüntetést Fürjes Pál polgármestertől

Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy a Fidesz vezetése mindig is figyelemmel kísérte az ózdi vaskohászati üzem mindennapjait. Hozzátette, Max Aichernak rendkívül nagy érdeme van abban, hogy a rúd- és dróthengermű megvásárlását követően Ózdon kilenc év szünet után 2000-ben újra beindult az acélgyártás, ami a helyi tradíciók, a munkakultúra felélesztését is jelentette.

Az üzemben jelenleg 450 embernek biztosítanak munkát. Az eltelt közel két évtizedben voltak nehéz periódusok is, amikor a piaci viszonyok miatt állt a termelés, de az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. ekkor sem engedte el alkalmazottai kezét, hiszen biztosított számukra fizetést. Az Orbán-kormány, amikor szükség volt rá, az Eximbankon keresztül nyújtott segítséget számukra. Mára túl vannak a nehéz időszakon, amit jól bizonyít, hogy ebben az évben a cégtől származó információk szerint már tízmillió euró nyereséggel számolnak. A kétoldalú korrekt kapcsolatok része volt, hogy 2012. október 23-án a fideszes vezetésű önkormányzat Ózd Város Díszpolgára címmel tüntette ki Max Aichert, aki az elmúlt évtől az NB I/B-s kézilabdacsapat főszponzora.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.