2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Íme a Jobbik antiszemita botrányai

Nem a vecsési botrány volt az első, amikor a Jobbik politikusai antiszemita kijelentéseket tettek.

Az Origo összegyűjtötte azokat az eseteket, amikor jobbikos képviselők ilyen botrányt okoztak.

2015 márciusában Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőről derült ki, hogy korábban beleköpött a Duna-parti holokauszt-emlékműbe.

Szintén 2015-ben került nyilvánosságra a frakciótársainak 2012-ben írt levél, amelybena politikus „kamukausztnak” nevezte a népirtást – írja az Origo.

Bár a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadásának gyanújával nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség, de bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást.

Nem úszta meg a felelőségre vonást a holokauszt tagadása miatt Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, akit jogerősen elítéltek és 750 ezer forintos bűntetést kellett fizetnie.

De ez még nem a teljes listája a jobbikos politikusok antiszemita botrányainak. Az Origo felsorolását itt elolvashatod.

.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.