2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Itt járt a japán nagykövet

Junichi Kosuge japán nagykövet Debrecenben járt. A diplomata délután meglátogatta a Déri Múzeumot, a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot, találkozott Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével, és hivatalában fogadta Papp László, Debrecen polgármestere.

A megbeszélésen a gazdasági és kereskedelmi kérdések mellett a város kulturális életéről esett szó.  A látogatás után Junichi Kosuge a Vojtina Bábszínházban tartott ünnepségen adta át Pinczés Istvánnak, a Csokonai Színház egykori főrendezőjének a Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugárpárjának Rendje érdemrendet.

DE- A polgármester hivatalában fogadta a nagykövetet

A találkozón Debrecen kulturális életéről is szó esett

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.