EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Debrecen

Itt járt a japán nagykövet

Junichi Kosuge japán nagykövet Debrecenben járt. A diplomata délután meglátogatta a Déri Múzeumot, a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot, találkozott Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével, és hivatalában fogadta Papp László, Debrecen polgármestere.

A megbeszélésen a gazdasági és kereskedelmi kérdések mellett a város kulturális életéről esett szó.  A látogatás után Junichi Kosuge a Vojtina Bábszínházban tartott ünnepségen adta át Pinczés Istvánnak, a Csokonai Színház egykori főrendezőjének a Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugárpárjának Rendje érdemrendet.

DE- A polgármester hivatalában fogadta a nagykövetet

A találkozón Debrecen kulturális életéről is szó esett

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.