2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb Szombathely

Izrael valódi arca

Komédia, vígjáték, játékfilm és filmdráma is helyet kapott az izraeli filmnapok repertoárjában az AGORA – Savaria Filmszínházban.

A többi közt vászonra került Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egész estés, zenés dokumentumfilmje is, amelyben az amerikai születésű zenészek a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A mozi aulájában berendezett fotókiállításon pedig Izrael valódi arcát ismerhette meg a közönség.


Fotó: CSG

Izrael sokszínűségét mutatja be az AGORA – Savaria Fimszínházban berendezett kiállítás Fotó: CSG

A megnyitón Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete úgy fogalmazott, hogy Izrael olyan ország, ahol találkozik a kereszténység, a judaizmus és az iszlám vallás, és ahol a dolgos hétköznapok jelentik a normális élet alapját. A fényképeken visszaköszön a sivatag, a tenger és az északi területek gazdag termőföldje is, miközben feltűnnek Jeruzsálem szent helyei és Tel-Aviv új, élettel teli városa, ahol az emberek szórakoznak, kikapcsolódnak. – Ez az a szépség, amit Izrael kínál: itt találkozik az új és a régi, a friss és az idős, a modern és az antik – hangsúlyozta.

Kapcsolódó Cikkek