EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Szombathely

Izrael valódi arca

Komédia, vígjáték, játékfilm és filmdráma is helyet kapott az izraeli filmnapok repertoárjában az AGORA – Savaria Filmszínházban.

A többi közt vászonra került Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egész estés, zenés dokumentumfilmje is, amelyben az amerikai születésű zenészek a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A mozi aulájában berendezett fotókiállításon pedig Izrael valódi arcát ismerhette meg a közönség.

Fotó: CSG

Izrael sokszínűségét mutatja be az AGORA – Savaria Fimszínházban berendezett kiállítás Fotó: CSG

A megnyitón Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete úgy fogalmazott, hogy Izrael olyan ország, ahol találkozik a kereszténység, a judaizmus és az iszlám vallás, és ahol a dolgos hétköznapok jelentik a normális élet alapját. A fényképeken visszaköszön a sivatag, a tenger és az északi területek gazdag termőföldje is, miközben feltűnnek Jeruzsálem szent helyei és Tel-Aviv új, élettel teli városa, ahol az emberek szórakoznak, kikapcsolódnak. – Ez az a szépség, amit Izrael kínál: itt találkozik az új és a régi, a friss és az idős, a modern és az antik – hangsúlyozta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.