EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Szombathely

Izrael valódi arca

Komédia, vígjáték, játékfilm és filmdráma is helyet kapott az izraeli filmnapok repertoárjában az AGORA – Savaria Filmszínházban.

A többi közt vászonra került Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egész estés, zenés dokumentumfilmje is, amelyben az amerikai születésű zenészek a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A mozi aulájában berendezett fotókiállításon pedig Izrael valódi arcát ismerhette meg a közönség.


Fotó: CSG

Izrael sokszínűségét mutatja be az AGORA – Savaria Fimszínházban berendezett kiállítás Fotó: CSG

A megnyitón Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete úgy fogalmazott, hogy Izrael olyan ország, ahol találkozik a kereszténység, a judaizmus és az iszlám vallás, és ahol a dolgos hétköznapok jelentik a normális élet alapját. A fényképeken visszaköszön a sivatag, a tenger és az északi területek gazdag termőföldje is, miközben feltűnnek Jeruzsálem szent helyei és Tel-Aviv új, élettel teli városa, ahol az emberek szórakoznak, kikapcsolódnak. – Ez az a szépség, amit Izrael kínál: itt találkozik az új és a régi, a friss és az idős, a modern és az antik – hangsúlyozta.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.