EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szombathely

Izrael valódi arca

Komédia, vígjáték, játékfilm és filmdráma is helyet kapott az izraeli filmnapok repertoárjában az AGORA – Savaria Filmszínházban.

A többi közt vászonra került Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egész estés, zenés dokumentumfilmje is, amelyben az amerikai születésű zenészek a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A mozi aulájában berendezett fotókiállításon pedig Izrael valódi arcát ismerhette meg a közönség.


Fotó: CSG

Izrael sokszínűségét mutatja be az AGORA – Savaria Fimszínházban berendezett kiállítás Fotó: CSG

A megnyitón Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete úgy fogalmazott, hogy Izrael olyan ország, ahol találkozik a kereszténység, a judaizmus és az iszlám vallás, és ahol a dolgos hétköznapok jelentik a normális élet alapját. A fényképeken visszaköszön a sivatag, a tenger és az északi területek gazdag termőföldje is, miközben feltűnnek Jeruzsálem szent helyei és Tel-Aviv új, élettel teli városa, ahol az emberek szórakoznak, kikapcsolódnak. – Ez az a szépség, amit Izrael kínál: itt találkozik az új és a régi, a friss és az idős, a modern és az antik – hangsúlyozta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.