2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld Nagykanizsa

Jó előre lediplomáztak

– Mondhatjuk, hogy már lediplomáztunk – kommentálta mosollyal a nemrégiben kiérdemelt Radnóti-diplomát Micsinai Dominik, a Batthyány Gimnázium diákja, aki iskolatársa, Baj Bianka társaságában vette át idén a „versenyek versenyének” rangos elismerését.

A siker értékét növeli, hogy az országhatáron belül csak ők kapták meg idén a 18 éven aluli korosztályból a minőségi vers- és prózamondásért járó díjat, amelyet Győrben, a Radnóti emlékének szentelt, kétévente megrendezett seregszemlén vettek át.


A Radnóti-diploma már megvan, most a tanári és a színművészi a cél (Fotó: Péter Árpád)

A Radnóti-diploma már megvan, most a tanári és a színművészi a cél (Fotó: Péter Árpád)

Mint mesélték, középső csoportos koruk óta állnak rendszeresen ítészek és publikum elé; korábban mindketten besöpörték a Csengey-verseny első díját, Bianka két rangos viadalon is kiérdemelte a kollégák, vagyis a versmondók elismerését, Dominik pedig Kazinczy-éremmel büszkélkedhet.

A végzős lány a színművészetire készül és Karinthy a kedvence, a harmadikos fiú pedig magyar–történelem szakos katedrát vizionál, s Weöres Sándort helyezi az írók-költők toplistájának élére. A fiatalok a versenyek mellett rendszeresen fellépnek városi rendezvényeken, „mellékállásban” pedig a helyi televízió időjárás-jelentői. Mostanában leginkább – Berzsenyivel szólva – a közelítő télről beszélnek.

Kapcsolódó Cikkek