2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb XVII.kerület Szeged

Karácsonykor se váljunk üres ajándékdobozokká!

Karácsonyi zene szól, táncol a gyertyaláng, illatozik a mézeskalács. Mi, nők tényleg mindent megteszünk azért, hogy hetekkel korábban az egész családban karácsonyi hangulatot varázsoljunk. Ráadásul idővel azon kapjuk magunkat, hogy gyermekeink izgatottsága ránk is átragad. Az első szegedi Ridikül Klubban Dióssy Klári arról faggatta vendégeit, ők miként hangolódnak rá az ünnepekre.

Titkon mindannyian szeretnénk betekinteni más háztartások adventi előkészületeibe. Vajon milyen recept alapján lesz habkönnyű szomszédunk mandulás-mézes süteménye? Hogyhogy kolléganőnknek három gyerek mellett sem omlik össze az ajándékok beszerzésére kidolgozott rendszere? Ha csodatrükkökkel nem is, izgalmas és humoros történetekkel bőven szolgáltak számunkra az első szegedi Ridikül Klub vendégei. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület legújabb rendezvényének első estjén az adventi készülődés került terítékre a Lobby Caféban.


Ridikül Klub

Női témák – nem csak hölgyeknek. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület szervezésében Dióssy Klári 2017-ben is rendszeresen várja vendégeit a Lobby Caféban. A programokról folyamatosan tájékoztatunk a Lokál Extra Szeged hasábjain.

Dióssy Klári televíziós műsorvezető vendégei volt: Juhász Tünde megyei kormánymegbízott, aki két lánygyermek anyukája, Gujdár Judith szalontulajdonos, akinek hat fiúunokája van, Várkonyi Ágnes csecsemő- és gyermekgyógyász, háromszoros nagymama, valamint meglepetésként Juhász András református lelkész, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, akinek négy gyermeke mellett „lelki rokonai is vannak”.

9A_ridikul02

Ahány ház, annyi szokás – vonhattuk le a tanulságot a hangulatos beszélgetésből, ahol az is kiderült, az adventi készülődést övező izgatottság ugyanúgy rabul ejt, mint gyermekkorunkban. Dióssy Klári vendégei abban mind egyetértettek, hogy fontos a családi hagyományok ápolása, de érdemes átvenni és elsajátítani új szokásokat is. Gujdár Judith és családja 36 éve ugyanott tölti az ünnepeket, és minden évben fotó is készül, Juhász Tünde és lányai pedig minden szenteste istentiszteletre járnak. Juhász Andrásék évek óta a Nyilas Misi jótékonysági akcióhoz gyűjtenek adományokat, Várkonyi Ágnes pedig két lánya irányítása mellett forgolódik a mézes sütemények körül.


Az est végén Juhász András elgondolkodtató képpel búcsúzott: szerinte nem szabad olyanokká válnunk, mint a kirakatok felcicomázott, de üres ajándékdobozai. Fontos, hogy megtaláljuk önmagunkban az egyensúlyt, és karácsonykor valóban a család felé forduljunk.

Kapcsolódó Cikkek