2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb X.kerület

Karácsonyra hangol a kerület

Advent első vasárnapján számos program várta a helyieket Újhegyen. A díszkivilágítás felkapcsolása jelentette a nap fénypontját, de a vízlépcsőnél is sokan összegyűltek, hiszen mostantól bárki elhelyezheti a szerelmet jelképező lakatokat.

A gyerekek a közösségi házban adventi koszorút és karácsonyfadíszeket, valamint mézeskalácsot készítettek, délután pedig még Kocsis Tibor is zenélt a kőbányaiaknak. A programsorozat december 13-án, kedden a Luca-napi népszokások bemutatásával folytatódik.


Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.