2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb X.kerület

Karácsonyra hangol a kerület

Advent első vasárnapján számos program várta a helyieket Újhegyen. A díszkivilágítás felkapcsolása jelentette a nap fénypontját, de a vízlépcsőnél is sokan összegyűltek, hiszen mostantól bárki elhelyezheti a szerelmet jelképező lakatokat.

A gyerekek a közösségi házban adventi koszorút és karácsonyfadíszeket, valamint mézeskalácsot készítettek, délután pedig még Kocsis Tibor is zenélt a kőbányaiaknak. A programsorozat december 13-án, kedden a Luca-napi népszokások bemutatásával folytatódik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.