EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Ózd

Kazincbarcikára igazolt az ózdi futsalcsapat

Újabb érvágás érte a kohászváros sportját. A jobbikos többségű önkormányzat nem tett lépéseket azért, hogy Ózdon tartsa a sikeres kispályás focicsapatot.

A 2015/16-os bajnokságot még Ózdi Futsal Klub néven befejező focisták az idei szezontól Kazincbarcikai Ördögök néven rúgják a bőrgolyót. Sokan nem tudtak erről a váltásról, ezért Dancsok Tamás vállalkozó facebookos bejegyzése alapos vitát generált.


Fotó: Ózdi Futsal Klub Képalá: Az elmúlt szezonban csak az U20-as csapat nevezésére volt pénz

Fotó: Ózdi Futsal Klub
Képalá: Az elmúlt szezonban csak az U20-as csapat nevezésére volt pénz

Ózd egyik meghatározó embere csalódottságának adott hangot és kijelentette, hogy irigykedve nézi Kazincbarcikát, ahol telt ház előtt játszanak a javarészt ózdi futballisták. Ott ugyanis tárt karokkal várták őket, miközben Ózd elengedte ezt a lehetőséget. Véleménye szerint meg lehetett volna oldani, hogy a városi sportcsarnokban egyik hétvégén az NB I/B-s kézilabdások, a másikon pedig a futsalcsapat játssza a bajnokiját. Ez utóbbi ötletre támogatót talált Majkában és Curtisben is, akik időnként Ózdra utaztak volna a mérkőzésekre.

Fotó: Barcikai Ördögök Képalá: Kazincbarcikán örömmel fogadták az ózdi focistákat

Fotó: Barcikai Ördögök
Képalá: Kazincbarcikán örömmel fogadták az ózdi focistákat

A csapat edzője, Féder József az interneten erősítette meg a hírt, miszerint több ózdi tehetséggel és Koháry Tibor technikai vezetővel már Kazincbarcikán dolgozik. Megemlítette a többéves eredményes ózdi munkát, hiszen egy éven át a legmagasabb osztályban játszottak, de a magasan tartott szint sem hatotta meg az ózdi önkormányzatot, amely elfelejtett a zsebébe nyúlni. Arra nincs magyarázat, miért nem futotta a támogatásra, amikor Janiczak Dávid polgármester többször hencegett azzal, hogy van a városnak mintegy 900 millió forint megtakarítása. Igaz, rendre elfelejti hozzátenni az előző ciklus gazdálkodásának köszönhető pénzügyi pozitívumot, aminek egy része  polgármesterré válásakor az ölébe pottyant.


Koháry Tibor munkatársunknak elmondta: az 1996-ban alakult futsalcsapatuk valamiért nem volt fontos a város számára, Kazincbarcikán viszont tárt karokkal várták őket. A pénztelenség miatt az elmúlt bajnokságba csak az U20-as kategóriába tudtak benevezni, és ebből elegük lett, de nem tudták tovább vállalni azt sem, hogy saját zsebből finanszírozzanak.

Fotó: Barcikai Ördögök Képalá: A Barcikai Ördögök most kovácsolódik össze

Fotó: Barcikai Ördögök
Képalá: A Barcikai Ördögök most kovácsolódik össze

Több hozzászóló mondta el kritikaként a közösségi portálon, mi lehet az oka a sportélet egyre gyorsabb amortizációjának Ózdon. A jelenlegi városvezetésben egyetlen olyan személy sincs, aki valamilyen szinten űzött volna versenysportot, ezért azt a területet nem tekintik fontosnak. Vitális István önkormányzati képviselő egyenesen fogalmazott: „Van egy sporthoz is nem értő, DILETTÁNS vezetése a városnak!!! Ennyi… röviden és velősen!”

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.