2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Ózd

Kazincbarcikára igazolt az ózdi futsalcsapat

Újabb érvágás érte a kohászváros sportját. A jobbikos többségű önkormányzat nem tett lépéseket azért, hogy Ózdon tartsa a sikeres kispályás focicsapatot.

A 2015/16-os bajnokságot még Ózdi Futsal Klub néven befejező focisták az idei szezontól Kazincbarcikai Ördögök néven rúgják a bőrgolyót. Sokan nem tudtak erről a váltásról, ezért Dancsok Tamás vállalkozó facebookos bejegyzése alapos vitát generált.


Fotó: Ózdi Futsal Klub Képalá: Az elmúlt szezonban csak az U20-as csapat nevezésére volt pénz

Fotó: Ózdi Futsal Klub
Képalá: Az elmúlt szezonban csak az U20-as csapat nevezésére volt pénz

Ózd egyik meghatározó embere csalódottságának adott hangot és kijelentette, hogy irigykedve nézi Kazincbarcikát, ahol telt ház előtt játszanak a javarészt ózdi futballisták. Ott ugyanis tárt karokkal várták őket, miközben Ózd elengedte ezt a lehetőséget. Véleménye szerint meg lehetett volna oldani, hogy a városi sportcsarnokban egyik hétvégén az NB I/B-s kézilabdások, a másikon pedig a futsalcsapat játssza a bajnokiját. Ez utóbbi ötletre támogatót talált Majkában és Curtisben is, akik időnként Ózdra utaztak volna a mérkőzésekre.

Fotó: Barcikai Ördögök Képalá: Kazincbarcikán örömmel fogadták az ózdi focistákat

Fotó: Barcikai Ördögök
Képalá: Kazincbarcikán örömmel fogadták az ózdi focistákat

A csapat edzője, Féder József az interneten erősítette meg a hírt, miszerint több ózdi tehetséggel és Koháry Tibor technikai vezetővel már Kazincbarcikán dolgozik. Megemlítette a többéves eredményes ózdi munkát, hiszen egy éven át a legmagasabb osztályban játszottak, de a magasan tartott szint sem hatotta meg az ózdi önkormányzatot, amely elfelejtett a zsebébe nyúlni. Arra nincs magyarázat, miért nem futotta a támogatásra, amikor Janiczak Dávid polgármester többször hencegett azzal, hogy van a városnak mintegy 900 millió forint megtakarítása. Igaz, rendre elfelejti hozzátenni az előző ciklus gazdálkodásának köszönhető pénzügyi pozitívumot, aminek egy része  polgármesterré válásakor az ölébe pottyant.


Koháry Tibor munkatársunknak elmondta: az 1996-ban alakult futsalcsapatuk valamiért nem volt fontos a város számára, Kazincbarcikán viszont tárt karokkal várták őket. A pénztelenség miatt az elmúlt bajnokságba csak az U20-as kategóriába tudtak benevezni, és ebből elegük lett, de nem tudták tovább vállalni azt sem, hogy saját zsebből finanszírozzanak.

Fotó: Barcikai Ördögök Képalá: A Barcikai Ördögök most kovácsolódik össze

Fotó: Barcikai Ördögök
Képalá: A Barcikai Ördögök most kovácsolódik össze

Több hozzászóló mondta el kritikaként a közösségi portálon, mi lehet az oka a sportélet egyre gyorsabb amortizációjának Ózdon. A jelenlegi városvezetésben egyetlen olyan személy sincs, aki valamilyen szinten űzött volna versenysportot, ezért azt a területet nem tekintik fontosnak. Vitális István önkormányzati képviselő egyenesen fogalmazott: „Van egy sporthoz is nem értő, DILETTÁNS vezetése a városnak!!! Ennyi… röviden és velősen!”

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.