2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb Győr

Két nap alatt elfogták a kegyetlen gyilkosság gyanúsítottját

Borzalmas gyilkosságtól volt hangos Győr Mikulás ünnepe után egy nappal. Egy idős férfival végeztek, brutális kegyetlenséggel. Gyilkosát a rendőrök két nap alatt elfogták, már előzetes letartóztatásban gondolkozhat el tettéről.

Az Ipar úti lakosok döbbentek szembesültek a ténnyel: gyilkosság áldozata lett a sokak által ismert Peti bá’. Így hívta mindenki a bácsit. Sokszor találkoztak vele, kutyáját rendszeresen sétáltatta a környéken. Elmondták, egyedül élt, lakását évek óta Maszat nevű kutyusával osztotta meg. Na meg állítólag egy ideje azzal az emberrel, aki az életére tört, majd el is vette azt. Ahogy ismerősei fogalmaztak: jóhiszemű volt az öreg, kihasználhatták.


A 47 éve gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásba került Fotó: police.hu

A 47 éves, gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásba került
Fotó: police.hu

Peti bá’ holttestét bejelentés alapján a mentők találtak meg, majd ők értesítették a rendőröket. A helyszíni vizsgálat egyértelműen jelezte: emberölés történt. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, a 70 éves férfi halálát fizikai bántalmazás okozta. Ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak, forró nyomon indultak el. A rendőrök számos tanút hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek és egyre közelebb kerültek a megoldáshoz: a mentőket értesítő férfi vallomásai ellentmondásosak voltak, felmerült hát a gyanú: ő követte el a bűncselekményt. Így a 47 éves S. Lászlót elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. A győri lakost őrizetbe vették és előzetes letartóztatását indítványozták, amelyet a Győri Járásbíróság december 9-én el is rendelt. Az emberölés bűntettét a törvény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Kapcsolódó Cikkek