2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Győr

Két nap alatt elfogták a kegyetlen gyilkosság gyanúsítottját

Borzalmas gyilkosságtól volt hangos Győr Mikulás ünnepe után egy nappal. Egy idős férfival végeztek, brutális kegyetlenséggel. Gyilkosát a rendőrök két nap alatt elfogták, már előzetes letartóztatásban gondolkozhat el tettéről.

Az Ipar úti lakosok döbbentek szembesültek a ténnyel: gyilkosság áldozata lett a sokak által ismert Peti bá’. Így hívta mindenki a bácsit. Sokszor találkoztak vele, kutyáját rendszeresen sétáltatta a környéken. Elmondták, egyedül élt, lakását évek óta Maszat nevű kutyusával osztotta meg. Na meg állítólag egy ideje azzal az emberrel, aki az életére tört, majd el is vette azt. Ahogy ismerősei fogalmaztak: jóhiszemű volt az öreg, kihasználhatták.


A 47 éve gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásba került Fotó: police.hu

A 47 éves, gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásba került
Fotó: police.hu

Peti bá’ holttestét bejelentés alapján a mentők találtak meg, majd ők értesítették a rendőröket. A helyszíni vizsgálat egyértelműen jelezte: emberölés történt. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, a 70 éves férfi halálát fizikai bántalmazás okozta. Ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak, forró nyomon indultak el. A rendőrök számos tanút hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek és egyre közelebb kerültek a megoldáshoz: a mentőket értesítő férfi vallomásai ellentmondásosak voltak, felmerült hát a gyanú: ő követte el a bűncselekményt. Így a 47 éves S. Lászlót elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. A győri lakost őrizetbe vették és előzetes letartóztatását indítványozták, amelyet a Győri Járásbíróság december 9-én el is rendelt. Az emberölés bűntettét a törvény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.