EUR: 325,79 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Külföld

Kétszázötven kilós Swarowski kristálycsillag került Rockefeller karácsonyfájára – Fotó!

Az esős idő ellenére több ezren gyűltek össze a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fényeinek szerda esti meggyújtásán, a lucfenyő éke egy 250 kilogrammos Swarovski kristálycsillag.

Swarowski kristálycsillag /Fotó: Profimedia

Swarowski kristálycsillag /Fotó: Profimedia

A 14 tonna súlyú, 28 méter magas lucfenyő fényfüzéreit Bill de Blasio polgármester kapcsolta fel Alec Baldwin és Kate McKinnon színészek jelenlétében. A fát mintegy 50 ezer darab színes LED-égő díszíti egy nyolc kilométer hosszú vezetéken. A fenyő csúcsán áll a 2,8 méter magas és 250 kilogramm súlyú kristálycsillag.


A karácsonyfa január 7-ig áll a központ előtt, utána a Habitat for Humanity lakásépítő jótékonysági szervezetnek ajándékozzák épületfa készítésére.

A szerda esti rendezvényen fellépett mások között Neil Diamond, Sarah McLachlan és Tori Kelly, és élőben közvetítette az NBC televízió.

A karácsonyfa-állítás hagyománya a Rockefeller Központnál 1931-re nyúlik vissza. Idén a New York állam délkeleti részén fekvő Catskill hegységből érkezett a fenyőfa egy családi birtokról. Angie Eichler és családja szinte minden évben ellátogat a Rockefeller Központhoz a karácsonyfa fényeinek meggyújtására, de soha nem gondolta, hogy egyszer az ő fenyőfájukat díszítik fel az amerikai nagyvárosban.

Kapcsolódó Cikkek