2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Salgótarján

Kettős tragédia a város határában

Halálos kimenetelű baleset történt Salgótarján határában november 21-én, a nagykeresztúri elágazásnál. Egy autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A helyszínen látottak alapján úgy tűnik, hogy a Kis-Zagyva-völgye felől érkező menetrend szerinti autóbusz Salgótarján irányába kanyarodott ki a 21-es útra, a két személyautó pedig Hatvan felé tartott a főúton az ütközés bekövetkezésekor.


Salgótarján, 2016. november 21. Összetört személygépkocsik és sérült autóbusz, miután összeütköztek Salgótarján határában 2016. november 21-én. A balesetben az egyik személyautó vezetője meghalt. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: MTI

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a műveleti szolgálat, valamint a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Ők a busz áramtalanításával párhuzamosan azonnal megkezdték az életmentést. Mindkét személykocsiban csak a sofőr ült, a buszon hat utas és a buszvezető tartózkodott. Az egyik autó sofőrjét feszítő-vágó berendezéssel vágták ki a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A másik gépkocsivezető a helyszínen életét vesztette, az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően emelték ki az összetört autóból. A menetrend szerint közlekedő buszról mindenki a saját erejéből szállt le, de három utast és a sofőrt kórházba kellett szállítani.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetet követően, az esti órákban közölte: a roncsok közül kiemelt, majd kórházba szállított sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.