EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Salgótarján

Kettős tragédia a város határában

Halálos kimenetelű baleset történt Salgótarján határában november 21-én, a nagykeresztúri elágazásnál. Egy autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A helyszínen látottak alapján úgy tűnik, hogy a Kis-Zagyva-völgye felől érkező menetrend szerinti autóbusz Salgótarján irányába kanyarodott ki a 21-es útra, a két személyautó pedig Hatvan felé tartott a főúton az ütközés bekövetkezésekor.


Salgótarján, 2016. november 21. Összetört személygépkocsik és sérült autóbusz, miután összeütköztek Salgótarján határában 2016. november 21-én. A balesetben az egyik személyautó vezetője meghalt. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: MTI

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a műveleti szolgálat, valamint a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Ők a busz áramtalanításával párhuzamosan azonnal megkezdték az életmentést. Mindkét személykocsiban csak a sofőr ült, a buszon hat utas és a buszvezető tartózkodott. Az egyik autó sofőrjét feszítő-vágó berendezéssel vágták ki a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A másik gépkocsivezető a helyszínen életét vesztette, az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően emelték ki az összetört autóból. A menetrend szerint közlekedő buszról mindenki a saját erejéből szállt le, de három utast és a sofőrt kórházba kellett szállítani.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetet követően, az esti órákban közölte: a roncsok közül kiemelt, majd kórházba szállított sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.