EUR: 308,58 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Egyéb Miskolc

Kigyúltak az ünnepi fények

A miskolci mazsorettek felvonulásával egy időben kigyúltak az ünnepi fények a belvárosban, és ezzel kezdetét vette a karácsonyig tartó adventi forgatag a Szent István téren. A vásár és a programok egészen december 24-ig kínálnak hangulatos felkészülést az ünnepekre.

Egy csipetnyi „varázslat” is része a Miskolci Advent idei programkínálatának, hiszen legkedvesebb karácsonyi díszeink ezúttal hatalmasra nőnek, és talán gyermekkori vágyaink is teljesülnek. Péntektől a Városház téren egy hatalmas hógömb várja az „aprónépet”, akik ezúttal be is léphetnek a mesés városkával díszített karácsonyi dekorációba. A legkisebbek örömére idén ismét felállították a századfordulós műemlék körhintát, de hétvégente kézműves-foglalkozások, gyermekelőadások is várják a családokat a belvárosban.

Idén is nagy kedven a műemlékkörhinta - fotó: Bártfai László

Idén is nagy kedven a műemlékkörhinta – fotó: Bártfai László

A program elmaradhatatlan része a karácsonyi vásári forgatag, ahol az iparművészek és népművészek egyedi tervezésű ékszerei, fajátékai, népi kiegészítői és ételkülönlegességei között mindenki találhat különleges ajándékot szeretteinek.

A Miskolci Mazsorettek felvonulásával egyidőben felgyúltak az ünnepi fények is a belvárosban, ezzel kezdetét vette karácsonyig tartó adventi forgatag a Szent István téren - fotó: Bártfai László

A Miskolci Mazsorettek felvonulásával egyidőben felgyúltak az ünnepi fények is a belvárosban, ezzel kezdetét vette karácsonyig tartó adventi forgatag a Szent István téren – fotó: Bártfai László

A vásár mellett meghitt programokkal is készülődhetünk az ünnepre: az elmaradhatatlan adventi koszorún vasárnap délutánonként 16 órától gyújtanak majd gyertyát városunk vezetői, az ünnepélyes szertartáson pedig az egyházi középiskolások segédkeznek. Az utolsó adventi vasárnapon a hagyományoknak megfelelően élő betlehem és állatsimogató várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek