2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Debrecen

Kirándulás a klezmer világában

Nem mindennapi helyen élvezhették a dzsesszmuzsika dallamait az elmúlt hétvégén azok, akik a debreceni Pásti utcai zsinagógába váltottak belépőjegyet.

A Debrecen Dixieland Jazz Band valódi különlegességgel készült erre az alkalomra, repertoárját bővítve, Stílusok találkozása, avagy kirándulás a klezmer világában címmel tartott koncertet. Az előadás különlegessége volt, hogy az együttes klezmerzenével bővítette repertoárját. A hozzáértők elmondták, különösen azért nagy öröm ez, mert Debrecenben még nem volt klezmerzenét játszó helyi zenekar.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.