2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Debrecen

Kirándulás a klezmer világában

Nem mindennapi helyen élvezhették a dzsesszmuzsika dallamait az elmúlt hétvégén azok, akik a debreceni Pásti utcai zsinagógába váltottak belépőjegyet.

A Debrecen Dixieland Jazz Band valódi különlegességgel készült erre az alkalomra, repertoárját bővítve, Stílusok találkozása, avagy kirándulás a klezmer világában címmel tartott koncertet. Az előadás különlegessége volt, hogy az együttes klezmerzenével bővítette repertoárját. A hozzáértők elmondták, különösen azért nagy öröm ez, mert Debrecenben még nem volt klezmerzenét játszó helyi zenekar.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.