2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XX.kerület

Kolbászt töltöttek az ovisok

Huszadszor rendezték meg az András-napi kolbásztöltő programot a Gézengúz Óvoda Vackor Tagóvodájában múlt héten. A két évtizedes múltra visszatekintő esemény óvónői kezdeményezésre indult, és minden évben az intézmény fontos eseménye lett.

Azon túl, hogy a gyerekek megismerkedhettek a hagyományos ételek elkészítésének fázisaival, körtáncokat tanulhattak és népi ügyességi játékokkal tölthették az időt, amíg készült az étel.

(fotó: pesterzsebet.hu/Zsarnóczky Gyula)

Jucus néni mindenkinek elmagyarázta, hogy működik a töltő (fotó: pesterzsebet.hu/Zsarnóczky Gyula)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.