EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XX.kerület

Kolbászt töltöttek az ovisok

Huszadszor rendezték meg az András-napi kolbásztöltő programot a Gézengúz Óvoda Vackor Tagóvodájában múlt héten. A két évtizedes múltra visszatekintő esemény óvónői kezdeményezésre indult, és minden évben az intézmény fontos eseménye lett.

Azon túl, hogy a gyerekek megismerkedhettek a hagyományos ételek elkészítésének fázisaival, körtáncokat tanulhattak és népi ügyességi játékokkal tölthették az időt, amíg készült az étel.

(fotó: pesterzsebet.hu/Zsarnóczky Gyula)

Jucus néni mindenkinek elmagyarázta, hogy működik a töltő (fotó: pesterzsebet.hu/Zsarnóczky Gyula)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.