2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb Tatabánya

Lakások a rendőröknek

Tíz új rendőrlakást adott át az önkormányzat Dózsekertben. Dózsakertben, az ÁNTSZ régi épületében 10 új rendőrlakást alakított ki a Vértesi Erdő Zrt., amelyeket a minap ünnepélyes keretek között adtak át a sikeresen pályázó egyenruhásoknak.

A 36, 53 és 58 négyzetméteres szolgálati bérlakásokat a nemzeti szalag átvágása után birtokba is vehették a beköltöző rendőrök.


13_RENDORLAKASOK_01

Az átadón ott volt Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, aki elmondta: Nagyon jó érzés volt most végignézni és látni a teljesen berendezett lakásokat, amelyeket a televíziótól kezdve a hűtőig mindennel felszereltek. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó együttműködés a város, a rendőrség és az erdészet között.

A beköltöző rendőrök nagy segítséget kapnak, hiszen a bérleti díj felét a város fizeti majd. Ezzel kapcsolatban Schmidt Csaba polgármester kiemelte:

Nagyon sokan kérdezték a dózsakertiek közül, hogy mi lesz ezzel az épülettel. Én bízom benne, hogy ők most megnyugodtak és tudják, hogy ha még nem is minden használaton kívüli épület, de jelentős részük elindult a fejlesztés útján.

A 10 rendőrlakás mintegy 90 millió forintból készült el, a beruházás költségeit a Vértesi Erdő Zrt. állta. Kocsis Mihály vezérigazgató az átadón hangsúlyozta: a mostani beruházással nem ért véget a munka. A jövőben további 35 lakást szeretne kialakítani az erdészet a telken álló nagyobbik épületrészben. Itt a következő ütemben is lesznek rendőrlakások, Schmidt Csaba polgármester pedig biztosította az erdészetet arról, hogy továbbra is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Kapcsolódó Cikkek