2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Lassítson a gyorsforgalmin!

December 2-ától a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető úton, a szalagkorlátok közötti kétszer egysávos útpályán az eddigi kilencven helyett hetven kilométer/óra lett a legnagyobb engedélyezett sebesség.

A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint az intézkedés hatására a tervek szerint a gyorsforgalmi úton mind a balesetek száma, mind az esetlegesen előforduló balesetek súlyossága csökkenhet és egyenletes lehet a forgalom.

Ferihegyi gyorsforgalmi út (Fotó: Keresztesi Balázs)

Lassabb, de biztonságosabb?
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.