EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Lelőttek egy katonát, egy másikat pedig megsebesítettek

Fegyveresek tüzet nyitottak hétfő hajnalban egy katonai létesítményre Észak-Libanonban, egy katonát megöltek, egy másikat pedig megsebesítettek – közölte a libanoni hadsereg.

A támadást Tripolitól 20 kilométerre keletre követték el.

Az utóbbi években több hasonló incidens történt Libanon északi részén, ahová a polgárháború sújtotta szomszédos Szíriából gyakran átgyűrűznek az erőszakos cselekmények. A szíriai oldalhoz közel fekvő Arszál városban a libanoni hadsereg rendszeresen kényszerül tüzet nyitni dzsihadista fegyveresekre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.