2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Hódmezővásárhely

Levegőben akciózó labdazsonglőrök

Repülnek, duplaszaltóznak, cukaharáznak, mindezt megfejelik egy bámulatos zsákolással! Fellépéseik 8-10 percesek, de már az első pillanatok után azt kívánja az ember, bárcsak órákig nézhetné a világszínvonalon, bravúrosan akciózó labdazsonglőröket, vagyis a Fly Addiction Teamet.

HO_fly addiction team akrobatikus kosárlabda

A csapat tagjai: Kun Gergő, Horgos Tamás, Nagy Sándor Gábor, Nyíri Tamás, Takács Balázs, Gyulai-Nagy Dániel és Molnár Zsombor

Az egész világon mindössze húsz akrobatikus kosárlabdacsapat van, így joggal mondható, hogy hazánkban kuriózumnak számít a Szegeden alapított, edzéseiket Hódmezővásárhelyen végző Fly Addiction Team. A közel négy éve alakult csapat számos sikert tudhat magáénak, jártak már Csehországban és Olaszországban is, csak az elmúlt fél évben 24 helyen léptek fel.


– Nagyon sok türelmet igénylő extrém sportág, amely a megfelelő alapok nélkül kivitelezhetetlen. Ehhez sok idő kell és rengeteg gyakorlás, be kell hogy rögzüljenek az alap tornaelemek, illetve a trambulin helyes használatát is el kell sajátítani. Ezt követően jöhetnek a nehéz elemek: a szaltó, a dupla szaltó, a szaltó egész csavar, a cukahara – ismertette az akrobatikus kosárlabda sajátosságait Ollé Milán vezetőedző, az Akrobatikus Kosárlabda Sportegyesület alapító tagja, elnöke.

Jelenleg heti két edzést tart a csapat a Szent István Utcai Általános Iskola tornatermében, és zenei aláfestés mellett, jó hangulatban, de keményen munkálkodnak a látványos show-elemeken. Emellett tánckoreográfushoz is járnak, mert az ugrások között táncbemutatókkal szeretnék szórakoztatni a közönséget, mindezt jelmezes megjelenéssel, kerettörténettel ellátva.


A koreográfia nagy részét Ollé Milán vezetőedző állítja össze, akinek bőven van miből merítenie, hiszen Magyarországon a sportág alapító csapatának, a budapesti Face Teamnek volt oszlopos tagja mintegy tíz éven keresztül. A kivitelezésbe bevonja a csapattagokat is, akik lelkesen ötletelnek a még látványosabb műsor érdekében.

HO_fly addiction team akrobatikus kosárlabda 1

Levegőakrobatikájukkal mindenkit elkápráztatnak

Kun Gergő, aki egy éve tagja a csapatnak, elmondta, egyik barátja kezdeményezésére látogatott el az edzésre, azóta imádja. A kosarasmúlttal is rendelkező 18 éves fiatalember leginkább a repülést szereti, a trambulinról való elugrás hatalmas élményt jelent számára. Nehéz, de összeegyeztethető számára a sok utazás, a Fly Addiction Team, a magánélet, az iskola és a kosárlabda. Utóbbit a meccseken való jelenlétével tartotta meg életében.

Horgos Tamás szintén egy éve tagja a Fly Addiction Teamnek. Mindent élvez, ami ezzel a sporttal jár: az edzéseket, az utazásokat, a fellépéseket. A show-műsoraikon való szereplés a szíve csücske, életében jelenleg az akrobatikus kosárlabda foglalja el az első helyet.

Edzéseik éppoly látványosak, mint fellépéseik.

Edzéseik éppoly látványosak, mint fellépéseik

Jövőbeli céljaik között szerepel a külföldi helyszínen történő minél több bemutatkozás, illetve az utánpótlás biztosítása is fontos feladatuk lesz hamarosan. A csapat tagjaival számos rendezvényen találkozhatunk a közeljövőben is, falunapokon, kosármérkőzéseken, városnapokon fogják elkápráztatni tudásukkal a nézőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.