EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Levegőben akciózó labdazsonglőrök

Repülnek, duplaszaltóznak, cukaharáznak, mindezt megfejelik egy bámulatos zsákolással! Fellépéseik 8-10 percesek, de már az első pillanatok után azt kívánja az ember, bárcsak órákig nézhetné a világszínvonalon, bravúrosan akciózó labdazsonglőröket, vagyis a Fly Addiction Teamet.

HO_fly addiction team akrobatikus kosárlabda

A csapat tagjai: Kun Gergő, Horgos Tamás, Nagy Sándor Gábor, Nyíri Tamás, Takács Balázs, Gyulai-Nagy Dániel és Molnár Zsombor

Az egész világon mindössze húsz akrobatikus kosárlabdacsapat van, így joggal mondható, hogy hazánkban kuriózumnak számít a Szegeden alapított, edzéseiket Hódmezővásárhelyen végző Fly Addiction Team. A közel négy éve alakult csapat számos sikert tudhat magáénak, jártak már Csehországban és Olaszországban is, csak az elmúlt fél évben 24 helyen léptek fel.

– Nagyon sok türelmet igénylő extrém sportág, amely a megfelelő alapok nélkül kivitelezhetetlen. Ehhez sok idő kell és rengeteg gyakorlás, be kell hogy rögzüljenek az alap tornaelemek, illetve a trambulin helyes használatát is el kell sajátítani. Ezt követően jöhetnek a nehéz elemek: a szaltó, a dupla szaltó, a szaltó egész csavar, a cukahara – ismertette az akrobatikus kosárlabda sajátosságait Ollé Milán vezetőedző, az Akrobatikus Kosárlabda Sportegyesület alapító tagja, elnöke.

Jelenleg heti két edzést tart a csapat a Szent István Utcai Általános Iskola tornatermében, és zenei aláfestés mellett, jó hangulatban, de keményen munkálkodnak a látványos show-elemeken. Emellett tánckoreográfushoz is járnak, mert az ugrások között táncbemutatókkal szeretnék szórakoztatni a közönséget, mindezt jelmezes megjelenéssel, kerettörténettel ellátva.

A koreográfia nagy részét Ollé Milán vezetőedző állítja össze, akinek bőven van miből merítenie, hiszen Magyarországon a sportág alapító csapatának, a budapesti Face Teamnek volt oszlopos tagja mintegy tíz éven keresztül. A kivitelezésbe bevonja a csapattagokat is, akik lelkesen ötletelnek a még látványosabb műsor érdekében.

HO_fly addiction team akrobatikus kosárlabda 1

Levegőakrobatikájukkal mindenkit elkápráztatnak

Kun Gergő, aki egy éve tagja a csapatnak, elmondta, egyik barátja kezdeményezésére látogatott el az edzésre, azóta imádja. A kosarasmúlttal is rendelkező 18 éves fiatalember leginkább a repülést szereti, a trambulinról való elugrás hatalmas élményt jelent számára. Nehéz, de összeegyeztethető számára a sok utazás, a Fly Addiction Team, a magánélet, az iskola és a kosárlabda. Utóbbit a meccseken való jelenlétével tartotta meg életében.

Horgos Tamás szintén egy éve tagja a Fly Addiction Teamnek. Mindent élvez, ami ezzel a sporttal jár: az edzéseket, az utazásokat, a fellépéseket. A show-műsoraikon való szereplés a szíve csücske, életében jelenleg az akrobatikus kosárlabda foglalja el az első helyet.

Edzéseik éppoly látványosak, mint fellépéseik.

Edzéseik éppoly látványosak, mint fellépéseik

Jövőbeli céljaik között szerepel a külföldi helyszínen történő minél több bemutatkozás, illetve az utánpótlás biztosítása is fontos feladatuk lesz hamarosan. A csapat tagjaival számos rendezvényen találkozhatunk a közeljövőben is, falunapokon, kosármérkőzéseken, városnapokon fogják elkápráztatni tudásukkal a nézőket.

Kapcsolódó Cikkek