2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb XIV.kerület XVI.kerület

Luca a legjobb

Az év legjobb fiatal taekwondósának választotta a honi szövetség Patakfalvy Lucát. A kerületben élő tizenhat éves lány mégsem maradéktalanul elégedett az idei teljesítményével, és többéves tervet készített, hogy érheti el nagy álmát, az olimpiai részvételt.

patakfalvy lucaA pár napja tizenhatodik születésnapját ünneplő taekwondós maximalista, és egyértelműsítette, kudarc számára, hogy amiért egész évben keményen dolgozott, abból idén nem minden jött össze.


– Ha a tavalyihoz kell hasonlítanom, akkor arangos nemzetközi versenyek hasonlóan jól sikerültek. Viszont 2015-ben junior Európa-bajnokságot nyertem, és az idei, novemberi világbajnokságra úgy utaztam Kanadába, hogy onnan minimum érmesként, de inkább elsőként jöhessek haza, de ez sajnos nem jött össze – foglalta össze dióhéjban Patakfalvy Luca.

– Azért is bosszantó ez, mert rendre megnyertem a nemzetközi versenyeket, és jó formában voltam. Azt tudni kell, hogy a vb helyszínén úgy döntöttek, a háromszor két perces menetidőket másfélre csökkentik. Nekem az egyik erősségem az állóképességem, és mindig bírom a menetek, mérkőzések végét, ellentétben az ellenfelekkel. Ezt vették el tőlem, ami kapkodáshoz vezetett.


Ezzel együtt a szövetség őt választotta az év legjobbjának a junior kategóriában. Luca igyekszik elfelejteni a Kanadában történteket és már a három év múlva esedékes felnőtt-világbajnokságra készül.

Luca tavaly junior Eb-t nyert (fotó: Sulyok László)

Luca (kékben) tavaly junior Eb-t nyert (fotó: Sulyok László)

– Persze, addig még sok idő van. Jövőre három Európa-bajnokságon is érintett lehetek. Megvédhetem a címem a junior korosztályban, ezenkívül rendeznek még olimpiai súlycsoportos és 21 éven aluliaknak kontinenstornát. Bevallom, a tokiói olimpia jelenti a fő motivációt, de a 2024-es idején is csak 23 éves leszek.

Családi ügy

Patakfalvy Miklós, Luca édesapja a magyar szövetség alapító elnöke, míg másik lánya, Csenge szintén taekwondózik, már a felnőttek között versenyez.

Kapcsolódó Cikkek