EUR: 325,49 Ft
CHF: 279,67 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIV.kerület XVI.kerület

Luca a legjobb

Az év legjobb fiatal taekwondósának választotta a honi szövetség Patakfalvy Lucát. A kerületben élő tizenhat éves lány mégsem maradéktalanul elégedett az idei teljesítményével, és többéves tervet készített, hogy érheti el nagy álmát, az olimpiai részvételt.

patakfalvy lucaA pár napja tizenhatodik születésnapját ünneplő taekwondós maximalista, és egyértelműsítette, kudarc számára, hogy amiért egész évben keményen dolgozott, abból idén nem minden jött össze.


– Ha a tavalyihoz kell hasonlítanom, akkor arangos nemzetközi versenyek hasonlóan jól sikerültek. Viszont 2015-ben junior Európa-bajnokságot nyertem, és az idei, novemberi világbajnokságra úgy utaztam Kanadába, hogy onnan minimum érmesként, de inkább elsőként jöhessek haza, de ez sajnos nem jött össze – foglalta össze dióhéjban Patakfalvy Luca.

– Azért is bosszantó ez, mert rendre megnyertem a nemzetközi versenyeket, és jó formában voltam. Azt tudni kell, hogy a vb helyszínén úgy döntöttek, a háromszor két perces menetidőket másfélre csökkentik. Nekem az egyik erősségem az állóképességem, és mindig bírom a menetek, mérkőzések végét, ellentétben az ellenfelekkel. Ezt vették el tőlem, ami kapkodáshoz vezetett.


Ezzel együtt a szövetség őt választotta az év legjobbjának a junior kategóriában. Luca igyekszik elfelejteni a Kanadában történteket és már a három év múlva esedékes felnőtt-világbajnokságra készül.

Luca tavaly junior Eb-t nyert (fotó: Sulyok László)

Luca (kékben) tavaly junior Eb-t nyert (fotó: Sulyok László)

– Persze, addig még sok idő van. Jövőre három Európa-bajnokságon is érintett lehetek. Megvédhetem a címem a junior korosztályban, ezenkívül rendeznek még olimpiai súlycsoportos és 21 éven aluliaknak kontinenstornát. Bevallom, a tokiói olimpia jelenti a fő motivációt, de a 2024-es idején is csak 23 éves leszek.

Családi ügy

Patakfalvy Miklós, Luca édesapja a magyar szövetség alapító elnöke, míg másik lánya, Csenge szintén taekwondózik, már a felnőttek között versenyez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.