2017. december 15., péntek
Valér

Belföld

Magyarország lehet a legversenyképesebb az EU-ban

A hétfőn benyújtott, a versenyképesség növeléséről szóló adócsomag elfogadásával Magyarország lehet az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tállai András kifejtette: az adócsomag révén 9 százalékra csökken a társasági adó mértéke, ami a legalacsonyabb az unióban. A kormány és a szociális partnerekkel kötött 6 évre szóló bérmegállapodás értelmében jelentős mértékben csökken a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adó, első lépésben a jelenlegi 27 százalékról január 1-jétől 5 százalékponttal.


Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, mindez több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint – tette hozzá.

Ezekkel a döntésekkel akarja a kormány ösztönözni a munkaadókat és a munkavállalókat, hogy maradjanak Magyarországon, a külföldön munkát vállalt magyarokat a hazatérésre, a befektetőket pedig arra, hogy hozzák az országba befektetéseiket – ismertette a tárca államtitkára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Beismerte Berkecz Balázs az Együtt alelnöke, hogy ő volt az, aki nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely (PM) beszédét, amelyben a baloldal új miniszterelnökjelöltje trágár szavak kíséretében kívánja háta közepére a jelölést.

 • Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Az ünnepek közeledtével egyre jobban felerősödik a örökbefogadási vágy, azonban sok esetben a kiválasztott kutyák, cicák néhány hónap elteltével ugyanannál a menhelynél kötnek ki, amelyből elvitték őket.

 • Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma.