EUR: 312,18 Ft
CHF: 267,08 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Magyarországon is járhatott a gyilkos migráns

Megerőszakolták és megölték egy magas rangú brüsszeli tisztségviselő 19 éves lányát Németországban. Maria Ladenburger apja, Clemens azt kérte, hogy az együttérzők ne koszorúra költsenek, inkább egy menekülteket segítő alapítványt támogassanak. Most kiderült: lánya gyilkosa egy 17 éves afgán migráns.

Egész Németországot sokkolta egy október 16-i gyilkosság: a 19 éves Maria Ladenburgert előbb megerőszakolták, majd megfojtották, testét pedig a folyóba dobták Freiburg közelében. A lány orvostanhallgató volt, mellette önkéntesként segítette a városba érkező menekülteket.


Freiburgi migránsgyilkosság Maria Ladenburger áldozat FB

Maria Ladenburger, az áldozat /Fotó: Facebook

Apja, dr. Clemens Ladenburger ügyvéd, aki az Európai Bizottság jogi szolgálatának vezetője mellett dolgozik. Dr. Ladenburger tíz nappal később hirdetést jelentetett meg a lapokban, amelyben arra kérte a vele együtt gyászolókat, hogy ne vegyenek virágot, koszorút a temetésre, az erre szánt pénzből támogassanak egy migránsokat segítő alapítványt.

Freiburgi emberölés Clemens Ladenburger áldozat apja FB

dr. Clemens Ladenburger, Maria apja /Fotó: Facebook

December 3-án azonban kiderült: Mariát feltehetően egy 17 éves afgán migráns, K. Husszein gyilkolta meg. A fiú DNS-ét (egy hajszálat) megtalálták a megfojtott lány sálján és az áldozat boncolása során is rögzítettek DNS-nyomokat, amelyek egyértelművé teszik: az afgán erőszakolta meg a fiatal nőt.


Az afgán tinédzser 2015 októberében – tehát vélhetően Magyarországon átvonulva – ment Németországba, ahol, mivel egyedülálló fiatalkorúként érkezett, nem táborban, hanem egy freiburgi családnál helyeztek el. A fiú a nemi erőszakot beismerte, a gyilkosságot tagadja.

Freiburgi migránsgyilkosság Husszein K gyilkos FB

Ő lehet a gyilkos – Husszein K /Fotó: Facebook

Azóta a nyomozók azt is vizsgálják, hogy Maria bestiális meggyilkolása után három héttel vajon Husszein K. követett-e el a Freiburgtól harminc kilométerre lévő Endingenben nemi erőszakot és gyilkosságot. Itt egy 27 éves kocogó nőt, Carolin G.-t gyalázta és ölte meg ismeretlen tettes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Bár manapság a Jobbik részéről az hangzik el, hogy Alföldi Róbert „egyenesen feltétele egy normális országnak”, korábban több jobbikos politikus is visszatérően gyalázta Alföldit.

 • Európának nincs vesztegetni való ideje a migráció kérdésében

  Európának nincs vesztegetni való ideje a migráció kérdésében

  Európának nincs több vesztegetni való ideje, hogy megoldja a migráció okozta válság kérdését, a megoldást a lehető leggyorsabban el kell érni – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben, az uniós állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozásának megkezdését követően tartott sajtótájékoztatóján.

 • Orbán Viktor: Nagy a felháborodás Brüsszelben – Videó!

  Orbán Viktor: Nagy a felháborodás Brüsszelben – Videó!

  Véget ért a visegrádi négy ország miniszterelnökeinek megbeszélése. Egy fontos téma  is terítékre került, amely a miniszterelnök szerint a Facebookra vonatkozik – derült ki Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videójából.