EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Magyarországon is járhatott a gyilkos migráns

Megerőszakolták és megölték egy magas rangú brüsszeli tisztségviselő 19 éves lányát Németországban. Maria Ladenburger apja, Clemens azt kérte, hogy az együttérzők ne koszorúra költsenek, inkább egy menekülteket segítő alapítványt támogassanak. Most kiderült: lánya gyilkosa egy 17 éves afgán migráns.

Egész Németországot sokkolta egy október 16-i gyilkosság: a 19 éves Maria Ladenburgert előbb megerőszakolták, majd megfojtották, testét pedig a folyóba dobták Freiburg közelében. A lány orvostanhallgató volt, mellette önkéntesként segítette a városba érkező menekülteket.


Freiburgi migránsgyilkosság Maria Ladenburger áldozat FB

Maria Ladenburger, az áldozat /Fotó: Facebook

Apja, dr. Clemens Ladenburger ügyvéd, aki az Európai Bizottság jogi szolgálatának vezetője mellett dolgozik. Dr. Ladenburger tíz nappal később hirdetést jelentetett meg a lapokban, amelyben arra kérte a vele együtt gyászolókat, hogy ne vegyenek virágot, koszorút a temetésre, az erre szánt pénzből támogassanak egy migránsokat segítő alapítványt.

Freiburgi emberölés Clemens Ladenburger áldozat apja FB

dr. Clemens Ladenburger, Maria apja /Fotó: Facebook

December 3-án azonban kiderült: Mariát feltehetően egy 17 éves afgán migráns, K. Husszein gyilkolta meg. A fiú DNS-ét (egy hajszálat) megtalálták a megfojtott lány sálján és az áldozat boncolása során is rögzítettek DNS-nyomokat, amelyek egyértelművé teszik: az afgán erőszakolta meg a fiatal nőt.


Az afgán tinédzser 2015 októberében – tehát vélhetően Magyarországon átvonulva – ment Németországba, ahol, mivel egyedülálló fiatalkorúként érkezett, nem táborban, hanem egy freiburgi családnál helyeztek el. A fiú a nemi erőszakot beismerte, a gyilkosságot tagadja.

Freiburgi migránsgyilkosság Husszein K gyilkos FB

Ő lehet a gyilkos – Husszein K /Fotó: Facebook

Azóta a nyomozók azt is vizsgálják, hogy Maria bestiális meggyilkolása után három héttel vajon Husszein K. követett-e el a Freiburgtól harminc kilométerre lévő Endingenben nemi erőszakot és gyilkosságot. Itt egy 27 éves kocogó nőt, Carolin G.-t gyalázta és ölte meg ismeretlen tettes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.