2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Miskolc

Már bontják a házakat a Hideg soron

Elkezdődött az út menti házak bontása a Hideg soron, a munkálatokra tizenhárommillió forintot költenek.

A miskolci önkormányzat még ebben az évben szeretné felszámolni a romos épületeket, hogy jövőre kiszélesíthessék a keskeny szerpentint, biztonságosabbá téve az útszakaszt.

Munkagép dolgozik egy romos épület bontásán a miskolci Hideg soron - fotó: Vajda János / MTI

Munkagép dolgozik egy romos épület bontásán a miskolci Hideg soron Fotó: Vajda János/MTI

A Hideg sor rendbetétele része a történelmi Avas rehabilitációjának. A lebontásra ítélt húsz ház közül hat az önkormányzaté volt, másik hatot pedig megvásároltak a tulajdonosoktól, további nyolcat pedig kisajátítottak. Az önkormányzat a kisajátítási eljárások során az arra jogosult lakókat lakásokban helyezte el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.