2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Már dübörög a mozikban a Wellhello film

December elsejétől látható a mozikban Fluorék #Sohavégetnemérős című zenés játékfilmje, aminek a díszbemutatóján a Lokál is részt vett. A humorba csomagolt, Wellhello slágerektől dübörgő produkció igazi görbe tükröt mutat a mai online populáció világának, aminek elkészítéséhez megálmodói mélyen a zsebükbe nyúltak.

A film alkotói Lévai Balázs producer, és Tiszeker Dániel rendező generációs filmként a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait álmodta mozivászonra.


 -Tavaly a VOLT Fesztiválon kezdett el foglalkoztatni a Wellhello elképesztő méretű és rendkívüli gyorsaságú sikerének titka, amikor azzal szembesültem, hogy délután hat órakor hihetetlen tömeg gyűlt össze a koncertjükre, ahol ráadásul több generáció együtt énekelte a slágereiket – idézi fel a kezdeteket a producer. Megkerestem a fiúkat és lassan megszületett a #Sohavégetnemérős film koncepciója: dolgozzuk fel Fluor Tomi dalszövegeiben felvillanó élethelyzeteket, és forgassunk filmet ennek a generációnak a párkapcsolati bénázásairól, sok humorral és sok zenével – mondta Lévai Balázs, aki a film készítéséhez is a huszonéves korosztályból állította össze a csapatot, így a generáció képviselői írták, fényképezték, rendezték és játsszák is a történeteket.

Wellhello film. MOM. Sohavégetnemérős. 2016.11.30 Fotó- Csudai Sándor-53
-Mi csak annyit kötöttünk ki Balázséknak, hogy nem akarunk koncertfilmet, dokumentumfilmet, így maradt a játékfilm. Szerettünk volna valami olyat alkotni, amit jó visszanézni tíz, húsz év múlva is, és amit megnézve mindenkinek jó emlékek jutnak eszébe egy nyárról, egy fesztiválról… Kis költségvetítésű produkció lett, egy átlag, magyar játékfilm negyedéből hoztuk ki a dolgot: kimaxoltuk a szívességbankot, és a saját zsebből is ment bele – ismerte el Fluor a Lokálnak, ami azt jelenti, hogy körülbelül 70 millió forintból hozták tető alá, a húsz nap alatt öt városban leforgatott, hat külön szerelmi történetből álló produkciót, amiben Fluor és Diaz is fel-feltűnnek majd szereplőként.


-A forgatókönyvet először egy nyilvános helyen olvastam végig, ahol konkrétan kitört belőlem a nevetés, de a vicces jelenetek mellett egy teljes érzelmi skálát sikerült végigvonultatnia rajtam az írásnak, és beleszerettem. Pont azt a fajta zsivány romantikát adja át, amit a Wellhello is, és úgy érzem, egy tökéletes korlenyomat születhet belőle – így Fluor. Izgalmas volt belenézni egy “igazi” filmforgatásba, és nagy rajongója vagyok a filmben szereplő színészeknek, akik kihozták magukból a maximumot, ahogy mi is – tette hozzá Diaz, aki izgatottan várta a díszbemutatót, ami kész sztárparádéra sikerült szerda este:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.