2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Dunaújváros

Megáldják a megszentségtelenített temetőt

Az adventi várakozás, az ünnepre készülés mozgalmassága Dunaújvárost sem kerüli el. December 11-én Kocsis Fülöp görög katolikus érsek és metropolita látogat a Szent Panteleimon görög katolikus kápolnába (Temető utca 1.) majd délután fél ötkor Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspökkel megáldják a közelmúltban megszentségtelenített temetőt.

 

„Gyertek, már minden készen van!” – halljuk az evangéliumban a király szolgájának felszólítását. Minden készen van! A példabeszédet jól ismerjük, tudjuk, hogy ez a király nem akar más lenni, mint az Isten, aki az ő országába hív. Most, karácsonyhoz közeledve, merjük ezt a felszólítást és meghívást a születés ünnepéhez kötni – üzente a híveknek Kovács István görög katolikus parókus.

Kovács István görögkatolikus parókus mindenkit vár a megszentségtelenített Pentelei temető megáldására Fotó: dunaujvaros.com

Kovács István görögkatolikus parókus Fotó: dunaujvaros.com

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.