2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Dunaújváros

Megáldják a megszentségtelenített temetőt

Az adventi várakozás, az ünnepre készülés mozgalmassága Dunaújvárost sem kerüli el. December 11-én Kocsis Fülöp görög katolikus érsek és metropolita látogat a Szent Panteleimon görög katolikus kápolnába (Temető utca 1.) majd délután fél ötkor Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspökkel megáldják a közelmúltban megszentségtelenített temetőt.

 

„Gyertek, már minden készen van!” – halljuk az evangéliumban a király szolgájának felszólítását. Minden készen van! A példabeszédet jól ismerjük, tudjuk, hogy ez a király nem akar más lenni, mint az Isten, aki az ő országába hív. Most, karácsonyhoz közeledve, merjük ezt a felszólítást és meghívást a születés ünnepéhez kötni – üzente a híveknek Kovács István görög katolikus parókus.

Kovács István görögkatolikus parókus mindenkit vár a megszentségtelenített Pentelei temető megáldására Fotó: dunaujvaros.com

Kovács István görögkatolikus parókus Fotó: dunaujvaros.com

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.