EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Megáldják a megszentségtelenített temetőt

Az adventi várakozás, az ünnepre készülés mozgalmassága Dunaújvárost sem kerüli el. December 11-én Kocsis Fülöp görög katolikus érsek és metropolita látogat a Szent Panteleimon görög katolikus kápolnába (Temető utca 1.) majd délután fél ötkor Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspökkel megáldják a közelmúltban megszentségtelenített temetőt.

 

„Gyertek, már minden készen van!” – halljuk az evangéliumban a király szolgájának felszólítását. Minden készen van! A példabeszédet jól ismerjük, tudjuk, hogy ez a király nem akar más lenni, mint az Isten, aki az ő országába hív. Most, karácsonyhoz közeledve, merjük ezt a felszólítást és meghívást a születés ünnepéhez kötni – üzente a híveknek Kovács István görög katolikus parókus.

Kovács István görögkatolikus parókus mindenkit vár a megszentségtelenített Pentelei temető megáldására Fotó: dunaujvaros.com

Kovács István görögkatolikus parókus Fotó: dunaujvaros.com

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.