2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Megérkezett Veszprém zongorája

Sikeresen zárult a Zongora Veszprémnek elnevezésű jótékonysági akció – a különleges hangszert 2017. január 25-én, ünnepélyes gálakoncerten mutatják be a nagyközönségnek a Hangvillában.

Kováts Péter, a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány képviseletében úgy fogalmazott a múlt heti sajtótájékoztatón: országos szinten is unikálisnak számít, hogy tisztán társadalmi összefogással, túlnyomóan közadakozásból sikerült megvásárolni egy hangversenyzongorát, s mindez a zeneszerető barátoknak, közönségnek köszönhető.


Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

A jótékonysági kezdeményezést két és fél évvel ezelőtt indítottal el az alapítvány a Veszprémi Turisztikai Egyesülettel karöltve, a vágyott célig pedig rengeteg apró kis lépés, megannyi kicsi, de együtt sokat jelentő összegű felajánlás vezetett.

– Voltak, akik kételkedtek a sikerünkben, de rengetegen hittek benne, Veszprém polgárai pedig végül bizonyították, hogy méltók az 1800-as években élt elődeikhez, amikor ugyancsak közadakozásból jöhetett létre több kulturális intézmény – mondott köszönetet Neubauer Edit, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.