EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Veszprém

Megérkezett Veszprém zongorája

Sikeresen zárult a Zongora Veszprémnek elnevezésű jótékonysági akció – a különleges hangszert 2017. január 25-én, ünnepélyes gálakoncerten mutatják be a nagyközönségnek a Hangvillában.

Kováts Péter, a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány képviseletében úgy fogalmazott a múlt heti sajtótájékoztatón: országos szinten is unikálisnak számít, hogy tisztán társadalmi összefogással, túlnyomóan közadakozásból sikerült megvásárolni egy hangversenyzongorát, s mindez a zeneszerető barátoknak, közönségnek köszönhető.


Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

A jótékonysági kezdeményezést két és fél évvel ezelőtt indítottal el az alapítvány a Veszprémi Turisztikai Egyesülettel karöltve, a vágyott célig pedig rengeteg apró kis lépés, megannyi kicsi, de együtt sokat jelentő összegű felajánlás vezetett.

– Voltak, akik kételkedtek a sikerünkben, de rengetegen hittek benne, Veszprém polgárai pedig végül bizonyították, hogy méltók az 1800-as években élt elődeikhez, amikor ugyancsak közadakozásból jöhetett létre több kulturális intézmény – mondott köszönetet Neubauer Edit, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.