EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Egyéb Veszprém

Megérkezett Veszprém zongorája

Sikeresen zárult a Zongora Veszprémnek elnevezésű jótékonysági akció – a különleges hangszert 2017. január 25-én, ünnepélyes gálakoncerten mutatják be a nagyközönségnek a Hangvillában.

Kováts Péter, a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány képviseletében úgy fogalmazott a múlt heti sajtótájékoztatón: országos szinten is unikálisnak számít, hogy tisztán társadalmi összefogással, túlnyomóan közadakozásból sikerült megvásárolni egy hangversenyzongorát, s mindez a zeneszerető barátoknak, közönségnek köszönhető.

Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

Kováts Péter és Neubauer Edit (fotó: Domján Attila)

A jótékonysági kezdeményezést két és fél évvel ezelőtt indítottal el az alapítvány a Veszprémi Turisztikai Egyesülettel karöltve, a vágyott célig pedig rengeteg apró kis lépés, megannyi kicsi, de együtt sokat jelentő összegű felajánlás vezetett.

– Voltak, akik kételkedtek a sikerünkben, de rengetegen hittek benne, Veszprém polgárai pedig végül bizonyították, hogy méltók az 1800-as években élt elődeikhez, amikor ugyancsak közadakozásból jöhetett létre több kulturális intézmény – mondott köszönetet Neubauer Edit, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek