2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Megjósolta a focicsapat tragédiáját egy brazil médium

Egészen döbbenetes videót kotort elő az internetről a brazil média. Az ominózus felvételen egy Carlinho nevű brazil médium márciusban azt jövendölte, hogy hamarosan lezuhan egy futballcsapat repülőgépe.

„Egy egész focicsapat hal majd meg repülőgép-katasztrófában. Jegyezzék meg! A tragédia másfél éven belül fog bekövetkezni” – mondta Carlinho, aki valóban előre látta a jövőt, hiszen a napokban zuhant le a kolumbiai Medellín közelében a Chapecoense nevű brazil klub gépe. A baleset következtében hetvenegyen vesztették életüket, köztük három túlélő játékos kivételével a komplett csapat és a stáb.


La Unión, 2016. november 29. Mentők a roncsok mellett 2016. november 29-én, miután az előző este lezuhant a Lamia bolíviai légitársaság Avro RJ85 típusú repülőgépe a északnyugat-kolumbiai Medellin közelében fekvő La Unión térségében. A szerencsétlenséget hatan élték túl, hetvenöt ember életét vesztette. A gépen utazott a Chapecoense brazil első osztályú labdarúgócsapat is. (MTI/AP/Luis Benavides)

/Fotó: MTI/AP/Luis Benavides

A korábban a brazíliai világbajnokságon a házigazda Németország elleni 7-1-es vereségét is előre megjósoló (!) Carlinho arról is beszélt az előbb említett felvételen, hogy azt még nem tudja, brazil vagy külföldi csapattal történik-e a katasztrófa.


Közben egyre világosabbá válik, hogy pontosan mi okozta a gép lezuhanását. Úgy tűnik, a pilóta ugyan érzékelte, hogy fogytán az üzemanyag, de mivel tartott a következményektől, csak az utolsó pillanatban merte jelenteni a légi irányításnak, hogy bajban van. Azért vonakodott időben szólni, mert a tévedés miatt súlyos pénzbüntetést kapott volna a Lamia légitársaság, sőt akár a repülési engedélyét is bevonhatták volna. Szakemberek szerint ha a légi irányítás tud a problémáról, szabaddá tettek volna egy leszállópályát és azonnal lehozzák a gépet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.