EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Salgótarján

Megkönnyítik az Eperjes-telepiek életét

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közreadta helyközi autóbusz-menetrendjének 2016. december 11-től érvényes módosításait. Ebből kiderül: irányonként mintegy 15-15 helyközi autóbusz menetrendje módosul úgy, hogy a járatok megállnak Salgótarjánban, az Eperjes-telepnél található megállóhelyen is.

Információink szerint az itteni megállás menetrendben való rögzítése a helyi járatokkal kevésbé megközelíthető településrészre való eljutást, illetve az onnan a városközpontba vagy Zagyvapálfalvára utazást hivatott megkönnyíteni. A jelenleg érvényes menetrend szerint munkanapokon a városközpont felől hét, a piac irányába pedig kilenc helyi járat áll a település lakóinak rendelkezésére. Hétvégén ezek a számok hat és hét.

A helyközi autóbuszjáratok egy részének ilyenfajta menetrend-módosítása azért lényeges, mert a KMKK Zrt. már korábban bevezette Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is, hogy a társaság helyközi járatai is (a budapesti és a további hosszú távú járatok kivételével) igénybe vehetők utazásra a helyi díjszabás szerint. Ezek a járatok azonban nem minden útjukba eső megállóhelyen állnak meg.

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

Az Eperjes-telepi megállást jellemzően a Nagybátony, Szuha, Pásztó és a Kis-Zagyva völgye felé, vagy onnan közlekedő helyközi autóbuszok esetében iktatja be 2016. december 11-től a társaság. A településrész lakosainak a helyi járatok mellett így irányonként nagyjából 15-15 helyközi járattal bővül az utazási lehetősége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.