2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Salgótarján

Megkönnyítik az Eperjes-telepiek életét

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közreadta helyközi autóbusz-menetrendjének 2016. december 11-től érvényes módosításait. Ebből kiderül: irányonként mintegy 15-15 helyközi autóbusz menetrendje módosul úgy, hogy a járatok megállnak Salgótarjánban, az Eperjes-telepnél található megállóhelyen is.

Információink szerint az itteni megállás menetrendben való rögzítése a helyi járatokkal kevésbé megközelíthető településrészre való eljutást, illetve az onnan a városközpontba vagy Zagyvapálfalvára utazást hivatott megkönnyíteni. A jelenleg érvényes menetrend szerint munkanapokon a városközpont felől hét, a piac irányába pedig kilenc helyi járat áll a település lakóinak rendelkezésére. Hétvégén ezek a számok hat és hét.


A helyközi autóbuszjáratok egy részének ilyenfajta menetrend-módosítása azért lényeges, mert a KMKK Zrt. már korábban bevezette Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is, hogy a társaság helyközi járatai is (a budapesti és a további hosszú távú járatok kivételével) igénybe vehetők utazásra a helyi díjszabás szerint. Ezek a járatok azonban nem minden útjukba eső megállóhelyen állnak meg.

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

Az Eperjes-telepi megállást jellemzően a Nagybátony, Szuha, Pásztó és a Kis-Zagyva völgye felé, vagy onnan közlekedő helyközi autóbuszok esetében iktatja be 2016. december 11-től a társaság. A településrész lakosainak a helyi járatok mellett így irányonként nagyjából 15-15 helyközi járattal bővül az utazási lehetősége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.