2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Salgótarján

Megkönnyítik az Eperjes-telepiek életét

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közreadta helyközi autóbusz-menetrendjének 2016. december 11-től érvényes módosításait. Ebből kiderül: irányonként mintegy 15-15 helyközi autóbusz menetrendje módosul úgy, hogy a járatok megállnak Salgótarjánban, az Eperjes-telepnél található megállóhelyen is.

Információink szerint az itteni megállás menetrendben való rögzítése a helyi járatokkal kevésbé megközelíthető településrészre való eljutást, illetve az onnan a városközpontba vagy Zagyvapálfalvára utazást hivatott megkönnyíteni. A jelenleg érvényes menetrend szerint munkanapokon a városközpont felől hét, a piac irányába pedig kilenc helyi járat áll a település lakóinak rendelkezésére. Hétvégén ezek a számok hat és hét.


A helyközi autóbuszjáratok egy részének ilyenfajta menetrend-módosítása azért lényeges, mert a KMKK Zrt. már korábban bevezette Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is, hogy a társaság helyközi járatai is (a budapesti és a további hosszú távú járatok kivételével) igénybe vehetők utazásra a helyi díjszabás szerint. Ezek a járatok azonban nem minden útjukba eső megállóhelyen állnak meg.

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

Az Eperjes-telepi megállást jellemzően a Nagybátony, Szuha, Pásztó és a Kis-Zagyva völgye felé, vagy onnan közlekedő helyközi autóbuszok esetében iktatja be 2016. december 11-től a társaság. A településrész lakosainak a helyi járatok mellett így irányonként nagyjából 15-15 helyközi járattal bővül az utazási lehetősége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.