EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Salgótarján

Megkönnyítik az Eperjes-telepiek életét

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közreadta helyközi autóbusz-menetrendjének 2016. december 11-től érvényes módosításait. Ebből kiderül: irányonként mintegy 15-15 helyközi autóbusz menetrendje módosul úgy, hogy a járatok megállnak Salgótarjánban, az Eperjes-telepnél található megállóhelyen is.

Információink szerint az itteni megállás menetrendben való rögzítése a helyi járatokkal kevésbé megközelíthető településrészre való eljutást, illetve az onnan a városközpontba vagy Zagyvapálfalvára utazást hivatott megkönnyíteni. A jelenleg érvényes menetrend szerint munkanapokon a városközpont felől hét, a piac irányába pedig kilenc helyi járat áll a település lakóinak rendelkezésére. Hétvégén ezek a számok hat és hét.


A helyközi autóbuszjáratok egy részének ilyenfajta menetrend-módosítása azért lényeges, mert a KMKK Zrt. már korábban bevezette Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is, hogy a társaság helyközi járatai is (a budapesti és a további hosszú távú járatok kivételével) igénybe vehetők utazásra a helyi díjszabás szerint. Ezek a járatok azonban nem minden útjukba eső megállóhelyen állnak meg.

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

December közepétől a helyi járatokon felül egyes helyközi buszok is megállnak majd itt (Fotó: 3100.hu)

Az Eperjes-telepi megállást jellemzően a Nagybátony, Szuha, Pásztó és a Kis-Zagyva völgye felé, vagy onnan közlekedő helyközi autóbuszok esetében iktatja be 2016. december 11-től a társaság. A településrész lakosainak a helyi járatok mellett így irányonként nagyjából 15-15 helyközi járattal bővül az utazási lehetősége.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.