EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Megtámadták a szaúdi kormányzat szervereit

Számítógépes vírussal intéztek támadást szaúdi kormányzati szervek és létfontosságú berendezések ellen – jelentette csütörtökön az SPA szaúdi állami hírügynökség.

Az incidens – amelyet úgy tűnik, külföldről irányítottak – még november közepén történt, és érintette többek között az arab királyság közlekedési szektorát is.


Az SPA idézte a belügyminisztérium alá tartozó nemzeti kiberbiztonsági központot, amely a kormányzati hatóságokat folyamatosan érő kibertámadások legutóbbi esetével kapcsolatban annyit közölt, hogy a támadók a szerverek összeomlását akarták elérni, és rosszindulatú szoftvert szándékoztak a számítógépes rendszerekre telepíteni. A támadók kilétéről és az okozott károkról nem adtak tájékoztatást.

Amerikai biztonsági cégek szerdán azt közölték: a közel-keleti energiavállalatok számítógépeinek tízezreit négy évvel ezelőtt megbénító ártalmas vírus, a Shamoon egyik verzióját használták két héttel ezelőtt a szaúd-arábiai számítógépes támadáshoz. A kiberbiztonsággal foglalkozó CrowdStrike nevű cég szerint a 2012-es támadást nagy valószínűséggel az iráni kormány megbízásából dolgozó hackerek hajtották végre. Az amerikai vállalat közleményében azonban megjegyezte: korai lenne kijelenteni, hogy a mostani támadás mögött is ugyanez a csoport áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.