2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIX.kerület

Megtervezték a fiatalok, hogyan nézzen ki a piac

Két győztest hirdetett az önkormányzat azon a pályázaton, amelyen felsőfokú építészképző oktatási intézménybe járó hallgatók tervezhették meg a Kossuth téri piac zöldséges sorát.

A zsűri – amelyben a főépítész és az építéshatósági irodavezető is helyet kapott – döntése értelmében két csapat is érdemes arra, hogy végül majd valamelyikük ötlete alapján valósuljon meg az átalakulás. A The Flow (Pintér Noémi és Gálosi Bettina) elnevezésű duó, illetve a 120907 (Nagy Mercédesz Erika, Szilágyi Norbert és Szloboda Gergő) néven pályázó trió ötleteit találták megfelelőnek.

 

flow

A The FLOW koncepciója (fotó: kispest.hu)

120907

Az 120907 elnevezésű pályázat látványterve (fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.