EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Menekült szálláson élt és több nevet is használt a berlini támadó

Feltehetően a balkáni migrációs útvonalon érkezett Németországba a berlini karácsonyi vásáron elkövetett támadás gyanúsítottja, aki egy menekültszálláson élt a német fővárosban – tudta meg kedden biztonsági körökből a dpa német hírügynökség.

A hétfő este teherautóval a tömegbe hajtó férfi azonosítása azonban továbbra is nehézkes, mivel több nevet is használt, az eddigi információk alapján Afganisztánból vagy Pakisztánból származik. Az RBB német hírrádió értesülése szerint a gyanúsított pakisztáni, Passaunál lépett be Németország területére tavaly szilveszterkor, és idén február 16-án kért menedékjogot. A dpa értesülései szerint viszont idén februárban érkezett menekültként Németországba, és egy berlini menekültszálláson lakott.


A rendőrség előtt állítólag már ismert volt kisebb bűncselekmények elkövetése miatt, bár a berlini rendőrség erről nem kívánt nyilatkozni.

A gyanúsított egy teherautóval hétfő este gázolt a tömegbe Berlin szívében, egy karácsonyi vásáron. A támadásban legalább 12-en meghaltak, 49-en pedig megsérültek, többen közülük súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

Kapcsolódó Cikkek