EUR: 311,23 Ft
CHF: 265,18 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szekszárd

Mészáros Pál is lehet az év borásza

Az Év borásza vagy hivatalos elnevezés szerint az Év bortermelője Magyarországon cím a legismertebb és legrangosabb kitüntetés, amelyet évente egy-egy borásznak ítél oda a Magyar Bor Akadémia.

A szekszárdi borvidék termelői közül már többen kiérdemelték e kitüntető címet: Vesztergombi Ferenc (1993), Takler Ferenc (2004), Vida Péter (2011) és legutóbb Dúzsi Tamás (2014).


Már a jelölés is komoly elismerés a boros és vendéglátós szakma részéről, sok szakember szavazatát értékelve alakul ki a jelöltek mezőnye. Az így összeállt listán szereplő öt borász indulhat az Év Bortermelője Magyarországon 2016 cím elnyeréséért.

Mészáros Pál szekszárdi borász már tavaly is bekerült a legjobbak közé, és idén ismét szurkolhatunk, hogy ő legyen a győztes. November 25-én Budapesten, a mezőgazdasági múzeumban a borakadémikusok előtt mutatkozott be a többi jelölttel együtt a Mészáros Borház. Természetesen a legjobb boraikat viszik a fontos megmérettetésére. A döntés eredményét december 2-án hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.