2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Mészáros Pál is lehet az év borásza

Az Év borásza vagy hivatalos elnevezés szerint az Év bortermelője Magyarországon cím a legismertebb és legrangosabb kitüntetés, amelyet évente egy-egy borásznak ítél oda a Magyar Bor Akadémia.

A szekszárdi borvidék termelői közül már többen kiérdemelték e kitüntető címet: Vesztergombi Ferenc (1993), Takler Ferenc (2004), Vida Péter (2011) és legutóbb Dúzsi Tamás (2014).


Már a jelölés is komoly elismerés a boros és vendéglátós szakma részéről, sok szakember szavazatát értékelve alakul ki a jelöltek mezőnye. Az így összeállt listán szereplő öt borász indulhat az Év Bortermelője Magyarországon 2016 cím elnyeréséért.

Mészáros Pál szekszárdi borász már tavaly is bekerült a legjobbak közé, és idén ismét szurkolhatunk, hogy ő legyen a győztes. November 25-én Budapesten, a mezőgazdasági múzeumban a borakadémikusok előtt mutatkozott be a többi jelölttel együtt a Mészáros Borház. Természetesen a legjobb boraikat viszik a fontos megmérettetésére. A döntés eredményét december 2-án hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.