EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Mészáros Pál is lehet az év borásza

Az Év borásza vagy hivatalos elnevezés szerint az Év bortermelője Magyarországon cím a legismertebb és legrangosabb kitüntetés, amelyet évente egy-egy borásznak ítél oda a Magyar Bor Akadémia.

A szekszárdi borvidék termelői közül már többen kiérdemelték e kitüntető címet: Vesztergombi Ferenc (1993), Takler Ferenc (2004), Vida Péter (2011) és legutóbb Dúzsi Tamás (2014).


Már a jelölés is komoly elismerés a boros és vendéglátós szakma részéről, sok szakember szavazatát értékelve alakul ki a jelöltek mezőnye. Az így összeállt listán szereplő öt borász indulhat az Év Bortermelője Magyarországon 2016 cím elnyeréséért.

Mészáros Pál szekszárdi borász már tavaly is bekerült a legjobbak közé, és idén ismét szurkolhatunk, hogy ő legyen a győztes. November 25-én Budapesten, a mezőgazdasági múzeumban a borakadémikusok előtt mutatkozott be a többi jelölttel együtt a Mészáros Borház. Természetesen a legjobb boraikat viszik a fontos megmérettetésére. A döntés eredményét december 2-án hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.