2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Székesfehérvár

Mikulás és krampuszok a Gaja-völgyben

A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza a túrázókat. December 3-án második alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület a Bodajk–Gaja-völgyi Mikulástúráját a meseszép környezetben.

A klasszikus szurdoktúra december 3-án egy családi séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrát és egy nagyobb, a fehérvárcsurgói kastélyig tartó távot foglal magában. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz, a csobogó patak – ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.


fehervarcsurgo-3683Fotó: Gaja-völgy Egyesület

Az útvonal érinti a Gaja-völgyi Tájcentrumot az újonnan átadott Károlyi-kilátóval, a látványos Alba-Regia-forrást, a szépen felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót, a Bársony István-emlékházat, a hírhedt vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám–Éva-fa maradványait. – A túra végén a gyerekeket játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére, a nagyobbak termelőink, művészeink jóvoltából a bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg. Idén útjára indítjuk a játékok csereberéjének lehetőségét, ahol a gyerekeink megunt, nem szeretett – de jó minőségű – játékait lehet elcserélni akár játékra, akár könyvre, akár bármi másra. A túra előtt megunt játékodat leteheted egy asztalra, ahonnan a túra végén választhatsz egy másikat – mondta el Suhajda László főszervező.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.