EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Székesfehérvár

Mikulás és krampuszok a Gaja-völgyben

A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza a túrázókat. December 3-án második alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület a Bodajk–Gaja-völgyi Mikulástúráját a meseszép környezetben.

A klasszikus szurdoktúra december 3-án egy családi séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrát és egy nagyobb, a fehérvárcsurgói kastélyig tartó távot foglal magában. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz, a csobogó patak – ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.


fehervarcsurgo-3683Fotó: Gaja-völgy Egyesület

Az útvonal érinti a Gaja-völgyi Tájcentrumot az újonnan átadott Károlyi-kilátóval, a látványos Alba-Regia-forrást, a szépen felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót, a Bársony István-emlékházat, a hírhedt vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám–Éva-fa maradványait. – A túra végén a gyerekeket játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére, a nagyobbak termelőink, művészeink jóvoltából a bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg. Idén útjára indítjuk a játékok csereberéjének lehetőségét, ahol a gyerekeink megunt, nem szeretett – de jó minőségű – játékait lehet elcserélni akár játékra, akár könyvre, akár bármi másra. A túra előtt megunt játékodat leteheted egy asztalra, ahonnan a túra végén választhatsz egy másikat – mondta el Suhajda László főszervező.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.