EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Székesfehérvár

Mikulás és krampuszok a Gaja-völgyben

A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza a túrázókat. December 3-án második alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület a Bodajk–Gaja-völgyi Mikulástúráját a meseszép környezetben.

A klasszikus szurdoktúra december 3-án egy családi séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrát és egy nagyobb, a fehérvárcsurgói kastélyig tartó távot foglal magában. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz, a csobogó patak – ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.

fehervarcsurgo-3683Fotó: Gaja-völgy Egyesület

Az útvonal érinti a Gaja-völgyi Tájcentrumot az újonnan átadott Károlyi-kilátóval, a látványos Alba-Regia-forrást, a szépen felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót, a Bársony István-emlékházat, a hírhedt vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám–Éva-fa maradványait. – A túra végén a gyerekeket játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére, a nagyobbak termelőink, művészeink jóvoltából a bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg. Idén útjára indítjuk a játékok csereberéjének lehetőségét, ahol a gyerekeink megunt, nem szeretett – de jó minőségű – játékait lehet elcserélni akár játékra, akár könyvre, akár bármi másra. A túra előtt megunt játékodat leteheted egy asztalra, ahonnan a túra végén választhatsz egy másikat – mondta el Suhajda László főszervező.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.