2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld Nagykanizsa

Milliárdok a városnak

Fejlesztési boom előtt áll Nagykanizsa. Mint arról Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszámolt, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Kanizsát illető mintegy nyolcmilliárdjának 70 százalékára már megszületett a támogatói döntés, így jövőre 5,8 milliárdos beruházási csomag startol a városban, amelyhez a kormányzati támogatásnak köszönhetően nem kell önerő, sem pedig saját forrás az előfinanszírozáshoz.

A Top-pénzek hatvan százalékát Kanizsán is gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre fordítják, az ipari park bővítésére például 2,7 milliárd forint jut, de a város mindennapjaira is pozitívan ható fejlesztéseknek sem lesz híján a település, hiszen orvosi rendelők, óvodák és bölcsődék újulnak meg, elkészül a kerékpárút a Csótóig, s újabb tereket alakítanak át a belvárosban majdnem másfél milliárd forintból.


Az ipari park 50 hektáros területtel, s várhatóan újabb vállalkozásokkal bővül (Fotó: NKVG Zrt.)

Az ipari park 50 hektáros területtel, s várhatóan újabb vállalkozásokkal bővül (Fotó: NKVG Zrt.)

– Olyan várost szeretnénk építeni, amelyben minden itt élő polgár megtalálja a számítását és jól érzi magát – szögezte le Dénes Sándor.

Cseresnyés Péter pedig arra emlékeztetett, hogy már az előkészítő munkára is 500 millió forintot adott a kormány, így a tervezés sem a város büdzséjét terhelte. Az államtitkár kitért arra is, hogy a Mura-programban további hétmilliárd forintból lehet Nagykanizsát és Dél-Zalát fejleszteni, s az első projektek várhatóan már jövőre elindulnak, erősítve a térség gazdaságát, turizmusát, vállalkozásait.

Kapcsolódó Cikkek