EUR: 325,49 Ft
CHF: 279,67 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld Nagykanizsa

Milliárdok a városnak

Fejlesztési boom előtt áll Nagykanizsa. Mint arról Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszámolt, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Kanizsát illető mintegy nyolcmilliárdjának 70 százalékára már megszületett a támogatói döntés, így jövőre 5,8 milliárdos beruházási csomag startol a városban, amelyhez a kormányzati támogatásnak köszönhetően nem kell önerő, sem pedig saját forrás az előfinanszírozáshoz.

A Top-pénzek hatvan százalékát Kanizsán is gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre fordítják, az ipari park bővítésére például 2,7 milliárd forint jut, de a város mindennapjaira is pozitívan ható fejlesztéseknek sem lesz híján a település, hiszen orvosi rendelők, óvodák és bölcsődék újulnak meg, elkészül a kerékpárút a Csótóig, s újabb tereket alakítanak át a belvárosban majdnem másfél milliárd forintból.


Az ipari park 50 hektáros területtel, s várhatóan újabb vállalkozásokkal bővül (Fotó: NKVG Zrt.)

Az ipari park 50 hektáros területtel, s várhatóan újabb vállalkozásokkal bővül (Fotó: NKVG Zrt.)

– Olyan várost szeretnénk építeni, amelyben minden itt élő polgár megtalálja a számítását és jól érzi magát – szögezte le Dénes Sándor.

Cseresnyés Péter pedig arra emlékeztetett, hogy már az előkészítő munkára is 500 millió forintot adott a kormány, így a tervezés sem a város büdzséjét terhelte. Az államtitkár kitért arra is, hogy a Mura-programban további hétmilliárd forintból lehet Nagykanizsát és Dél-Zalát fejleszteni, s az első projektek várhatóan már jövőre elindulnak, erősítve a térség gazdaságát, turizmusát, vállalkozásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.