EUR: 308,19 Ft
CHF: 281,86 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Program

Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

Csajkovszkij óta tudjuk, hogy Diótörő történetét táncban is el lehet mesélni. De hogy mindez hogyan fest akrobatikus rock and rollban, az csak december 20-án derül ki a Budapest Sportarénában a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton közös produkciójában.

Ki tudja, hogy amikor Hoffman mester befejezvén a Diótörő és az egérkirály történetét 1816-ban Drezdában felállt az asztalától, gondolt-e arra, hogy meséje rövid időn belül világhírűvé válik? És ki tudja, ha valamivel később a cári balett nem kívánt volna ebből nagyszabású színpadi művet készíteni – és nem éppen Csajkovszkijt kéri fel a zene megkomponálására –, vajon olyan sikert ért volna-e el az eredeti történet, mint így?

OP

Végül is mindegy. A Diótörő története lassan-lassan a karácsonyok elmaradhatatlan része lett. Számtalan filmes, televíziós és persze színpadi verziót élt meg, a mesében rejlő lehetőség a mai napig izgatja a táncosokat, a koreográfusokat és a rendezőket.

Amit december 20-án láthatunk a Budapest Sportarénában, az minden eddigit felülmúl. Mindent a fülnek és mindent a szemnek – ez a mottója a produkciónak. Látványvilágát a Cirque de Monte Carlo adja, amelynek varázslattal teli, emlékezetes produkciói a megújult cirkuszi művészet alapjaira épülnek. Ők a kortárs cirkuszi művészet egyik vezető társulata, amely folyamatosan arra törekszik, hogy művészete tökéletes legyen. A Cirque de Monte Carlo együtt jeleníti meg a cirkuszi művészetet a zenével, a tánccal és a színházzal egyedi, eredeti formában. Legyenek a világ bármely részén, a Cirque de Monte Carlo kreativitásával és profizmusával emlékezetes eseménnyé varázsolja az előadást. Az elmúlt öt év alatt több mint 200 produkcióval járták be a világot, mára már elmondható, hogy a társulatnak nincs párja az egyedi előadások terén, de a technikai kivitelezésben sem.

A Diótörő csodás dallamait Edvin Marton magyar származású világhírű hegedűművész idézi majd meg fantasztikus hegedűjátékával. Edvin Marton 2008-ban az Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, koncertjei a világ minden részén telt házasak. Az előadás szenzációja, hogy Edvin Marton egy felbecsülhetetlen értékű 1699-es Antonio Stradivari hegedűn fog játszani. A Diótörő decemberi bemutatója felülmúl eddigi minden várakozást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.

 • A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A trió a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. Ösztönös, fékevesztett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.

 • Reformáció 500. emlékest Kispesten

  Reformáció 500. emlékest Kispesten

  1517. október 31-én Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára és ezzel kezdetét vette a reformáció, amelynek 2017-ben azaz most van az 500.