EUR: 302,60 Ft
CHF: 266,01 Ft
2017. augusztus 24., csütörtök
Bertalan

Program

Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

Csajkovszkij óta tudjuk, hogy Diótörő történetét táncban is el lehet mesélni. De hogy mindez hogyan fest akrobatikus rock and rollban, az csak december 20-án derül ki a Budapest Sportarénában a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton közös produkciójában.

Ki tudja, hogy amikor Hoffman mester befejezvén a Diótörő és az egérkirály történetét 1816-ban Drezdában felállt az asztalától, gondolt-e arra, hogy meséje rövid időn belül világhírűvé válik? És ki tudja, ha valamivel később a cári balett nem kívánt volna ebből nagyszabású színpadi művet készíteni – és nem éppen Csajkovszkijt kéri fel a zene megkomponálására –, vajon olyan sikert ért volna-e el az eredeti történet, mint így?

OP

Végül is mindegy. A Diótörő története lassan-lassan a karácsonyok elmaradhatatlan része lett. Számtalan filmes, televíziós és persze színpadi verziót élt meg, a mesében rejlő lehetőség a mai napig izgatja a táncosokat, a koreográfusokat és a rendezőket.

Amit december 20-án láthatunk a Budapest Sportarénában, az minden eddigit felülmúl. Mindent a fülnek és mindent a szemnek – ez a mottója a produkciónak. Látványvilágát a Cirque de Monte Carlo adja, amelynek varázslattal teli, emlékezetes produkciói a megújult cirkuszi művészet alapjaira épülnek. Ők a kortárs cirkuszi művészet egyik vezető társulata, amely folyamatosan arra törekszik, hogy művészete tökéletes legyen. A Cirque de Monte Carlo együtt jeleníti meg a cirkuszi művészetet a zenével, a tánccal és a színházzal egyedi, eredeti formában. Legyenek a világ bármely részén, a Cirque de Monte Carlo kreativitásával és profizmusával emlékezetes eseménnyé varázsolja az előadást. Az elmúlt öt év alatt több mint 200 produkcióval járták be a világot, mára már elmondható, hogy a társulatnak nincs párja az egyedi előadások terén, de a technikai kivitelezésben sem.

A Diótörő csodás dallamait Edvin Marton magyar származású világhírű hegedűművész idézi majd meg fantasztikus hegedűjátékával. Edvin Marton 2008-ban az Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, koncertjei a világ minden részén telt házasak. Az előadás szenzációja, hogy Edvin Marton egy felbecsülhetetlen értékű 1699-es Antonio Stradivari hegedűn fog játszani. A Diótörő decemberi bemutatója felülmúl eddigi minden várakozást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

  A rendszerváltozással szinte varázsütésre újra felelevenedtek a régi tradíciók. 1991-ben a demokratikusan választott Magyar Országgyűlés augusztus huszadikát Szent István napjaként hivatalos állami ünnepnek nyilvánította. Nemzeti ünnep tehát, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, mely egyben összefonódott az új kenyér ünnepével is. A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor találták meg épen a koporsójában, és már az 1222-es Aranybulla is törvénybe iktatta a tiszteletét.

 • Megfőzte Zalaegerszeg!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rossz idő ellenére is sikeres volt a jótékonysági nap!

  Fesztiválhangulatban chilis bab, palacsinta,lángos, saláták, levesek,húsok sültek, főttek jó célért!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rendezvény lényege többek közt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályának medence felújítása volt, ahol évi 5000 esetet látnak el, valamint, a Zala Különleges Mentők 38 fős szervezetének támogatása.