EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Extra

Müller Péter csoda hogy még él!

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából meghökkentő titkot árult el magáról Müller Péter. A spirituális könyvek mestere legújabb könyvében őszintén elmondja kapcsolatát szellemi vezetőjéről, akit csak „M”-nek nevez, és aki műveinek inspirálója, ihletője.

– 36 éve vagyok egy szellemi mester tanítványa. Mindaz, amit életemben írtam, innen ered – kezdte a Lokál Extrának Müller Péter.


– Először 1956-ban találkoztam vele, amikor az oroszok megtámadták Budapestet és lelőttek az utcán a harcok alatt. Átkerültem a másik valóságba és átéltem a halhatatlanság élményét. És ekkor egy hang azt mondta nekem: „Vissza kell menned.” Folytattam földi sorsomat, s mint általában a „kétszer születettek”, az emberi életről és a lélekről való tudásom teljesen megváltozott. Ezt a műveim is tükrözték. 1980-ban, különös, megrendítő körülmények között találkoztam a hang tulajdonosával. Kiderült, hogy ő az én szellemi mesterem, akivel azóta is rendszeres kapcsolatban állok. A mi világunkban ezt a szentlélekkel való kapcsolatnak hívják. Ennek a történetét részletesen leírom. Róla is beszélek, a tanításairól, ami egy magas rendű, léleklátó pszichoterápia, és azt a keveset is elmesélem, amit magáról elmondott. „M”-nek jelöli magát – mesélt Müller az Aranyfonál című könyvének legnagyobb rejtélyéről, sőt azt is elárulta, hogy volt, aki látta is a szellemi vezetőjét.

– Amerikában dolgoztam, és ott sok barátot ismertem meg. Az egyikük, a zseniális Joel Thome zeneszerző, aki számos spirituális zeneművet írt, és egy fantasztikus koncertje volt Frank Zappával, látta is a Mesteremet. Én sohasem láttam, nem is beszéltem róla senkinek, de Joelnek látó képessége volt, és váratlanul megpillantotta mögöttem. Mindezt leírom a könyvben. Csodáról írok, ezért igyekszem egyszerűen, pontosan és szépen beszélni. A mai ember legnagyobb tragédiája, hogy elvesztette halhatatlanságtudatát, ami minden értelmes emberi életnek, művészi alkotásnak és igaz vallásnak a lényege.


Az író munkával ünnepelte a 80. születésnapját, kérésére zárt körben köszöntötték a Madách Színházban, melynek több mint 60 éve tagja és ahol a mai napig rendszeresen fellép az önálló estjével. A családi ünnepség azonban még várat magára, mivel több családtagjának is a közeljövőben lesz a születésnapja.

– A fiam, a lányom és az egyik unokám is Nyilas jegyű, szóval a hónap közepén fogjuk csak megünnepelni a kerek évfordulónkat, egy nagy, össznépi születésnap keretében. Ennek a csillagjegynek a sajátos tulajdonsága, hogy szerethető, álmokat kergető, de imád szerepelni. Ha összejövünk, a saját nótánkat fújjuk, mert szeretünk a fénybe állni – viccelődött, majd komolyan hozzátette: nyolcvanévesen fut végig rajta, mennyi mindent átélt már.

– Nem szoktam visszanézni. Csak most gondoltam bele, hogy én még hallottam élőben beszélni olyan embereket, mint Sztálin, Hitler, Szálasi, Horthy Miklós, Rákosi Mátyás vagy Nagy Imre, akikről a mai generáció nagy része már csak történelemkönyvekből olvas. Azt, hogy mindezt most elmondhatom, édesanyámnak köszönhetem, aki a háború poklában is derűt, mosolyt sugárzott. És erre tanított engem is. 1944-ben, amikor bombázták Budapestet, rettegtünk és éheztünk. Nem volt mit ennünk, hólevet ittunk. Körülöttünk romok. Rengeteg halott és sebesült. De ha behunyom a szemem, nem ezt látom magam előtt, hanem anyám derűs arcát, aki a mai napig vigyáz rám, tudom… Mosollyal, a „csoda mosolyával” zárom az új könyvemet is, az Aranyfonált, életem legszebb karácsonyát fölidézve.

 

Isten pénze sajtótájékoztató Operettszínház Tolcsvay Lászlóval, Müller Péterrel és Müller Péter Sziámival

Isten pénze sajtótájékoztató
Operettszínház
Tolcsvay Lászlóval,
Müller Péterrel és
Müller Péter Sziámival

Isten pénze sajtótájékoztató Operettszínház Tolcsvay Lászlóval, Müller Péterrel és Müller Péter Sziámival

Isten pénze sajtótájékoztató
Operettszínház
Tolcsvay Lászlóval,
Müller Péterrel és
Müller Péter Sziámival

Kapcsolódó Cikkek