2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Hódmezővásárhely

Nappal postás, éjjel Paul McCartney

A Kanári-szigeteken és Korfun is zenélt már Török László. A vásárhelyi gitáros a Help Beatles Tribute Band tagjaként járja a világot és Paul McCartney „bőrébe bújik”.

HO_beatles paul mccartney postás

Négyen döntöttek úgy, hogy megidézik a beat korszakot: a vásárhelyi Török László és Sebesy Zoltán, a miskolci Veres István és a budapesti Szathmáry Zoltán /Fotó: Török László

A Help Beatles Tribute Band tavaly alakult. – Istvánnal és Szathmáry Zolival a Kanári-szigeteken játszottam együtt, míg Sebesy Zolit itthonról ismerem – mesélte Török László, aki „civilben” postásként dolgozik.


A banda célja, hogy minél inkább hasonlítson a Beatlesre. Mindannyian korabeli öltönyökbe bújnak, parókát húznak, és természetesen a zenekar számait játsszák.

A csapatban Török László Paul McCartney. Érdekesség, hogy a legendához hasonlóan ő is balkezes. – Jobb kézzel tanultam meg gitározni. Szeretném ballal is pengetni a húrokat, de ahhoz még legalább egy év kell – mondta.

A fiúk minden esztendőben több hetet külföldön töltenek. A Kanári-szigetekre például állandóan visszatérnek, de Korfun is jártak már. Hotelekben, bárokban elevenítik fel a 60-as éveket.
Az együttes már a következő évre is gondolt. Februárban valószínűleg Írországba utaznak, ahol kéthetes turnén vesznek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.