2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Hódmezővásárhely

Nappal postás, éjjel Paul McCartney

A Kanári-szigeteken és Korfun is zenélt már Török László. A vásárhelyi gitáros a Help Beatles Tribute Band tagjaként járja a világot és Paul McCartney „bőrébe bújik”.

HO_beatles paul mccartney postás

Négyen döntöttek úgy, hogy megidézik a beat korszakot: a vásárhelyi Török László és Sebesy Zoltán, a miskolci Veres István és a budapesti Szathmáry Zoltán /Fotó: Török László

A Help Beatles Tribute Band tavaly alakult. – Istvánnal és Szathmáry Zolival a Kanári-szigeteken játszottam együtt, míg Sebesy Zolit itthonról ismerem – mesélte Török László, aki „civilben” postásként dolgozik.


A banda célja, hogy minél inkább hasonlítson a Beatlesre. Mindannyian korabeli öltönyökbe bújnak, parókát húznak, és természetesen a zenekar számait játsszák.

A csapatban Török László Paul McCartney. Érdekesség, hogy a legendához hasonlóan ő is balkezes. – Jobb kézzel tanultam meg gitározni. Szeretném ballal is pengetni a húrokat, de ahhoz még legalább egy év kell – mondta.

A fiúk minden esztendőben több hetet külföldön töltenek. A Kanári-szigetekre például állandóan visszatérnek, de Korfun is jártak már. Hotelekben, bárokban elevenítik fel a 60-as éveket.
Az együttes már a következő évre is gondolt. Februárban valószínűleg Írországba utaznak, ahol kéthetes turnén vesznek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.