EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Hódmezővásárhely

Nappal postás, éjjel Paul McCartney

A Kanári-szigeteken és Korfun is zenélt már Török László. A vásárhelyi gitáros a Help Beatles Tribute Band tagjaként járja a világot és Paul McCartney „bőrébe bújik”.

HO_beatles paul mccartney postás

Négyen döntöttek úgy, hogy megidézik a beat korszakot: a vásárhelyi Török László és Sebesy Zoltán, a miskolci Veres István és a budapesti Szathmáry Zoltán /Fotó: Török László

A Help Beatles Tribute Band tavaly alakult. – Istvánnal és Szathmáry Zolival a Kanári-szigeteken játszottam együtt, míg Sebesy Zolit itthonról ismerem – mesélte Török László, aki „civilben” postásként dolgozik.


A banda célja, hogy minél inkább hasonlítson a Beatlesre. Mindannyian korabeli öltönyökbe bújnak, parókát húznak, és természetesen a zenekar számait játsszák.

A csapatban Török László Paul McCartney. Érdekesség, hogy a legendához hasonlóan ő is balkezes. – Jobb kézzel tanultam meg gitározni. Szeretném ballal is pengetni a húrokat, de ahhoz még legalább egy év kell – mondta.

A fiúk minden esztendőben több hetet külföldön töltenek. A Kanári-szigetekre például állandóan visszatérnek, de Korfun is jártak már. Hotelekben, bárokban elevenítik fel a 60-as éveket.
Az együttes már a következő évre is gondolt. Februárban valószínűleg Írországba utaznak, ahol kéthetes turnén vesznek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.