2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb XXII.kerület

Ne vegyék el az elővárosi vasutat!

A legutóbbi közmeghallgatáson vetették fel az itt élők, hogy a MÁV tervezett decemberi menetrend-módosításai rendkívül hátrányosan érintenék a kerületben élők, illetve az itt dolgozók többségét, mivel Budafok-Háros és Nagytétény-Diósd állomásokon a járatok hétvégén egyáltalán nem fognak megállni, többségük pedig munkanapokon sem.

Campona megálló22

Budatétényből rengetegen járnak vonattal iskolába

Az önkormányzat vezetői a helyi MÁV-dolgozók és a lakosság érdekében felvették a kapcsolatot a vasúttársasággal.


Időközben az önkormányzat stratégiai partnerei, többek között az agglomerációból bejáró munkaerőt foglalkoztató Dunavitex is csatlakozott a menetrend-változtatás ellen tiltakozókhoz.

– Abszurd ötlet, hogy miközben P+R parkolókat építünk, és azon dolgozunk, hogy az elővárosi vasúttal való közlekedést népszerűsítsük, egy jól működő munkába- és hazajárási közlekedési lehetőség ellehetetlenítését tervezik. A Nagytétény-Diósd állomáson át közlekedők rövid idő alatt 500 aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy ne ritkítsák az itt megálló vonatok számát. Reméljük, az észérvek és a gyakorlat meggyőzi a MÁV-ot, hogy felülbírálják tervezetüket – tájékoztatott Karsay Ferenc polgármester. Maguk a helyi MÁV-dolgozók is szorgalmazták az aláírásgyűjtést.


– Mi is rendszeres és alkalmi utazók vagyunk az érintett járatokon. Most a kerület polgáraival összefogva fogalmaztuk meg petíciónkat. Karsay Ferenc polgármester úr és Szabolcs Attila országgyűlési képviselő gyorsan és hathatósan intézkedett, amiért köszönetünket szeretnénk kifejezni. A MÁV-nál és a környék üzemeiben dolgozók, hivatalos ügyeiket intézők, távolról utazó munkavállalók életét is megkönnyíti a gyors kötött pályás közlekedés – fogalmazott a Lokálnak Vörösné Gáspár Ibolya. Karsay Ferenc polgármester hozzátette, a két megállón kívül a változtatás Campona Budatétényt és Baross-telepet is érintené, és ez már beláthatatlan következményekkel járna a helyiek körében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.