2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Nem hozta a nézettséget a havi négymillióért váltó Kálmán Olga

Fizetésének duplájáért hagyja ott tizenhárom év után az ATV-t Kálmán Olga. Az Egyenes beszéd háziasszonya Simicska Lajos Hír TV-jéhez igazol, és a hírek szerint havonta négymilliót fog keresni. Érdekes az is, hogy Kálmán Olga műsora nem hozta a nézettséget az ATV-nek.

Az ATV-ről szinte mindenkinek az Egyenes beszéd című műsor és annak háziasszonya, Kálmán Olga jut az eszébe. A televíziós újságíró 2003 óta dolgozik a csatornánál, azóta vezeti esténként az Egyenes beszédet. Munkamoráljára és lojalitására jellemző, hogy kisebbik gyermeke, a most másodikos Marci születése előtt négy nappal még műsort vezetett, és ahogy kitolták a szülőszobából, máris munkaügyben telefonált. Egy időben összekülönbözött az akkoriban a csatornánál dolgozó Friderikusz Sándorral, de ezt követően sem merült fel benne, hogy távozik.


Budapest, 2012. június 7. Kálmán Olga műsorvezető ül a stúdióban az ATV televízió Egyenes Beszéd című műsorának felvétele előtt. Az 1990 óta, korábban Magyar ATV néven működő hír- és közéleti televízió-csatorna az első magyar magántulajdonú televíziós társaság. MTI Fotó: Kollányi Péter

Budapest, 2012. június 7.
Kálmán Olga műsorvezető ül a stúdióban az ATV televízió Egyenes Beszéd című műsorának felvétele előtt. Az 1990 óta, korábban Magyar ATV néven működő hír- és közéleti televízió-csatorna az első magyar magántulajdonú televíziós társaság.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Ehhez képest mindenkit meglepett, hogy a hétvégén kiderült: Kálmán Olga, a csatorna ikonikus arca tizenhárom év után otthagyja az ATV-t, és Simicska Lajos tévéjéhez igazol át. Németh Szilárd az Indexnek azt mondta: Kálmán Olgát február 15-től lehet látni a Hír TV-n. A váltás okairól nem árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy „civilizált körülmények közt” váltak el egymástól. A hírek szerint a műsorvezető a karácsonyi bulin jelentette be kollégáinak a munkahelyváltást, az Index szerint azonban a távozás oka „nem anyagi jellegű”.

Az ATV székházán Kálmán Olga gigantikus plakátja – a csatorna ikonikus arca volt (Fotó: MTI)

Az ATV székházán Kálmán Olga gigantikus plakátja – a csatorna ikonikus arca volt (Fotó: MTI)

Ennek ellentmond a Blikk információja, miszerint Simicska Lajos annyira meg akarta szerezni Kálmán Olgát, hogy alaposan a zsebébe nyúlt, és eddigi fizetését megduplázta, holott a műsorvezető már eddig is az ATV legjobban kereső munkatársa volt. A Ripost szerint havi kétmillió forintot kapott, így az új bére ennek duplája, négymillió forint lehet a Hír TV-nél. A Lokál forrásai mindezt megerősítették, így kijelenthető: Kálmán Olga az egyik legjobban fizetett hazai műsorvezető lesz, igazi sztárgázsival.


A hírek szerint Kálmán Olga jó ideje fontolgatja a távozását, legalábbis erre utal, hogy más tévékkel is tárgyalt, illetve régóta folytatott megbeszéléseket a Hír TV-vel, ahol a Magyar idők szerint mindenkit megdöbbentett a váratlan átigazolás, Kálmán Olga fizetése pedig minden bizonnyal bérfeszültséget okoz majd.

A kábelnézettségre vonatkozó, 18 évesnél idősebb lakosság körében, ami az ATV számára a legfontosabb szám, a reggeli politikai-közéleti műsor, a Start gyakran kétszer akkora piaci részesedést (shr-t) produkált, mint Kálmán Olga műsora, az Egyenes beszéd – írta az Origo. A reggeli Start gyakran 9-10%-ot is elért – vagyis sokkal többet. Az ATV számára másik lényeges adat a teljes lakosságban (4+) a hét legnézettebb 50 adása (Top 50). Erre a listára régóta nem tud felkerülni Kálmán Olga műsora.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.