EUR: 323,74 Ft
CHF: 280,00 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb

Nem hozta a nézettséget a havi négymillióért váltó Kálmán Olga

Fizetésének duplájáért hagyja ott tizenhárom év után az ATV-t Kálmán Olga. Az Egyenes beszéd háziasszonya Simicska Lajos Hír TV-jéhez igazol, és a hírek szerint havonta négymilliót fog keresni. Érdekes az is, hogy Kálmán Olga műsora nem hozta a nézettséget az ATV-nek.

Az ATV-ről szinte mindenkinek az Egyenes beszéd című műsor és annak háziasszonya, Kálmán Olga jut az eszébe. A televíziós újságíró 2003 óta dolgozik a csatornánál, azóta vezeti esténként az Egyenes beszédet. Munkamoráljára és lojalitására jellemző, hogy kisebbik gyermeke, a most másodikos Marci születése előtt négy nappal még műsort vezetett, és ahogy kitolták a szülőszobából, máris munkaügyben telefonált. Egy időben összekülönbözött az akkoriban a csatornánál dolgozó Friderikusz Sándorral, de ezt követően sem merült fel benne, hogy távozik.


Budapest, 2012. június 7. Kálmán Olga műsorvezető ül a stúdióban az ATV televízió Egyenes Beszéd című műsorának felvétele előtt. Az 1990 óta, korábban Magyar ATV néven működő hír- és közéleti televízió-csatorna az első magyar magántulajdonú televíziós társaság. MTI Fotó: Kollányi Péter

Budapest, 2012. június 7.
Kálmán Olga műsorvezető ül a stúdióban az ATV televízió Egyenes Beszéd című műsorának felvétele előtt. Az 1990 óta, korábban Magyar ATV néven működő hír- és közéleti televízió-csatorna az első magyar magántulajdonú televíziós társaság.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Ehhez képest mindenkit meglepett, hogy a hétvégén kiderült: Kálmán Olga, a csatorna ikonikus arca tizenhárom év után otthagyja az ATV-t, és Simicska Lajos tévéjéhez igazol át. Németh Szilárd az Indexnek azt mondta: Kálmán Olgát február 15-től lehet látni a Hír TV-n. A váltás okairól nem árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy „civilizált körülmények közt” váltak el egymástól. A hírek szerint a műsorvezető a karácsonyi bulin jelentette be kollégáinak a munkahelyváltást, az Index szerint azonban a távozás oka „nem anyagi jellegű”.

Az ATV székházán Kálmán Olga gigantikus plakátja – a csatorna ikonikus arca volt (Fotó: MTI)

Az ATV székházán Kálmán Olga gigantikus plakátja – a csatorna ikonikus arca volt (Fotó: MTI)

Ennek ellentmond a Blikk információja, miszerint Simicska Lajos annyira meg akarta szerezni Kálmán Olgát, hogy alaposan a zsebébe nyúlt, és eddigi fizetését megduplázta, holott a műsorvezető már eddig is az ATV legjobban kereső munkatársa volt. A Ripost szerint havi kétmillió forintot kapott, így az új bére ennek duplája, négymillió forint lehet a Hír TV-nél. A Lokál forrásai mindezt megerősítették, így kijelenthető: Kálmán Olga az egyik legjobban fizetett hazai műsorvezető lesz, igazi sztárgázsival.


A hírek szerint Kálmán Olga jó ideje fontolgatja a távozását, legalábbis erre utal, hogy más tévékkel is tárgyalt, illetve régóta folytatott megbeszéléseket a Hír TV-vel, ahol a Magyar idők szerint mindenkit megdöbbentett a váratlan átigazolás, Kálmán Olga fizetése pedig minden bizonnyal bérfeszültséget okoz majd.

A kábelnézettségre vonatkozó, 18 évesnél idősebb lakosság körében, ami az ATV számára a legfontosabb szám, a reggeli politikai-közéleti műsor, a Start gyakran kétszer akkora piaci részesedést (shr-t) produkált, mint Kálmán Olga műsora, az Egyenes beszéd – írta az Origo. A reggeli Start gyakran 9-10%-ot is elért – vagyis sokkal többet. Az ATV számára másik lényeges adat a teljes lakosságban (4+) a hét legnézettebb 50 adása (Top 50). Erre a listára régóta nem tud felkerülni Kálmán Olga műsora.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.