EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XV.kerület

Nívódíjat kaptak néptáncosaink

Óriási sikert aratott a Szekszárdi Néptáncfesztiválon a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes felnőtt csoportja. A rangos eseményre a csapat először két éve kapott meghívást.

Kerületünk néptánccsoportja nyolc másik együttessel közösen vehetett részt a magyar amatőr néptáncmozgalom rangos versenyén, melyet a Babits Mihály Kulturális Központ és a Bartina Néptánc Együttes rendezett meg. A fesztiválon összesen egymillió forintnyi díjat osztottak ki. A versenykiírás szerint az együttesek maximum 18 perces műsoridővel mutatkozhattak be, melyet egy vagy két részletben adhattak elő.


Budapest, 2016. szeptember 11. A Szilas Néptáncegyüttes tagjai táncolnak a 25. Budapest Borfesztivál szüreti felvonulásán a budai Várban 2016. szeptember 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Szilas Néptáncegyüttes az ország legjobbjai közé tartozik MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A néptáncosoktól kapott tájékoztatás szerint a Szilas csapata a program első felében Lukácsné Haránt Eszter és Lukács László kalocsai koreográfiájával készült, míg a verseny második felében a frissen elsajátított dobronyi táncokat mutatták be. Mind a verseny első felében bemutatott műsor, mind pedig Fundák- Kaszai Lili és Fundák Kristóf kárpátaljai koreográfiája nagy sikert aratott a nézők körében.
A zsűri koreográfiát, zenét, együttesi teljesítményt és táncosteljesítményt díjazott. A szakmai értékelés során kiemelték, hogy a Szilas táncosai kiváló tánctudással rendelkeznek, remek, egyedülálló hangulatot teremtenek a színpadon és példaértékűek a viseletek, melyeket gondosan elkészítve, igényesen válogatva hordanak a táncosok.
És a siker nem maradt el.

A fesztivál a Szilas számára a lehető legjobban végződött, hiszen „kiemelkedő összteljesítményükért” együttesi nívódíjat kaptak. Ezt a címet és az ehhez tartozó pénzjutalmat összesen négy együttes kapta meg a fesztiválon, a Szilas tehát végleg felzárkózott az ország élvonalához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.