EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Salgótarján

Odafigyeléssel megelőzhetőek a bűncselekmények

Bűnmegelőzési tanácsokkal és fokozott rendőri jelenléttel segítik az ünnepekre való zavartalan készülődést a salgótarjáni rendőrök és a polgárőrök.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: – Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején az emberek kicsit figyelmetlenebbek, ezért ebben az időszakban munkatársaim kiemelt figyelmet fordítanak a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, a piacokra, üzemanyagtöltő állomásokra és pályaudvarokra, valamint az olyan, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol az állampolgárok nagyobb eséllyel válhatnak vagyon elleni jogsértés áldozatává.

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Járőrök az adventi forgatagban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség felhívta a figyelmet: a szatyrok, táskák tetején hagyott pénztárcák, az autóban hagyott táskák, ajándékok kiemelt célpontjai lehetnek a bűnelkövetőknek. Rávilágítottak arra is, hogy egy látható helyen az autóban hagyott, de értéket nem tartalmazó szatyor, táska is okozhat kellemetlenséget. Egy esetleges autófeltörés esetén ugyanis előfordulhat, hogy a bűnelkövető semmit nem visz magával, viszont az általa okozott kárral bosszúságot okozhat a sértetteknek.

Felhívták a figyelmet arra is: a bankkártya mellett senki ne tartsa – például egy papírra felírva – a PIN-kódját. Internetes vásárlás, előre fizetés esetén is szükséges a körültekintés és a megbízható szolgáltató felismerése. Amennyiben egy megrendelt és már előre kifizetett árucikk mégsem érkezik meg, elengedhetetlen feljelentést tennie a sértettnek – tette hozzá a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.