EUR: 312,84 Ft
CHF: 271,98 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Salgótarján

Odafigyeléssel megelőzhetőek a bűncselekmények

Bűnmegelőzési tanácsokkal és fokozott rendőri jelenléttel segítik az ünnepekre való zavartalan készülődést a salgótarjáni rendőrök és a polgárőrök.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: – Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején az emberek kicsit figyelmetlenebbek, ezért ebben az időszakban munkatársaim kiemelt figyelmet fordítanak a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, a piacokra, üzemanyagtöltő állomásokra és pályaudvarokra, valamint az olyan, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol az állampolgárok nagyobb eséllyel válhatnak vagyon elleni jogsértés áldozatává.


(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Járőrök az adventi forgatagban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség felhívta a figyelmet: a szatyrok, táskák tetején hagyott pénztárcák, az autóban hagyott táskák, ajándékok kiemelt célpontjai lehetnek a bűnelkövetőknek. Rávilágítottak arra is, hogy egy látható helyen az autóban hagyott, de értéket nem tartalmazó szatyor, táska is okozhat kellemetlenséget. Egy esetleges autófeltörés esetén ugyanis előfordulhat, hogy a bűnelkövető semmit nem visz magával, viszont az általa okozott kárral bosszúságot okozhat a sértetteknek.

Felhívták a figyelmet arra is: a bankkártya mellett senki ne tartsa – például egy papírra felírva – a PIN-kódját. Internetes vásárlás, előre fizetés esetén is szükséges a körültekintés és a megbízható szolgáltató felismerése. Amennyiben egy megrendelt és már előre kifizetett árucikk mégsem érkezik meg, elengedhetetlen feljelentést tennie a sértettnek – tette hozzá a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek