EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Salgótarján

Odafigyeléssel megelőzhetőek a bűncselekmények

Bűnmegelőzési tanácsokkal és fokozott rendőri jelenléttel segítik az ünnepekre való zavartalan készülődést a salgótarjáni rendőrök és a polgárőrök.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: – Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején az emberek kicsit figyelmetlenebbek, ezért ebben az időszakban munkatársaim kiemelt figyelmet fordítanak a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, a piacokra, üzemanyagtöltő állomásokra és pályaudvarokra, valamint az olyan, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol az állampolgárok nagyobb eséllyel válhatnak vagyon elleni jogsértés áldozatává.


(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Járőrök az adventi forgatagban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség felhívta a figyelmet: a szatyrok, táskák tetején hagyott pénztárcák, az autóban hagyott táskák, ajándékok kiemelt célpontjai lehetnek a bűnelkövetőknek. Rávilágítottak arra is, hogy egy látható helyen az autóban hagyott, de értéket nem tartalmazó szatyor, táska is okozhat kellemetlenséget. Egy esetleges autófeltörés esetén ugyanis előfordulhat, hogy a bűnelkövető semmit nem visz magával, viszont az általa okozott kárral bosszúságot okozhat a sértetteknek.

Felhívták a figyelmet arra is: a bankkártya mellett senki ne tartsa – például egy papírra felírva – a PIN-kódját. Internetes vásárlás, előre fizetés esetén is szükséges a körültekintés és a megbízható szolgáltató felismerése. Amennyiben egy megrendelt és már előre kifizetett árucikk mégsem érkezik meg, elengedhetetlen feljelentést tennie a sértettnek – tette hozzá a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.