EUR: 311,14 Ft
CHF: 287,62 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Egyéb Salgótarján

Odafigyeléssel megelőzhetőek a bűncselekmények

Bűnmegelőzési tanácsokkal és fokozott rendőri jelenléttel segítik az ünnepekre való zavartalan készülődést a salgótarjáni rendőrök és a polgárőrök.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: – Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején az emberek kicsit figyelmetlenebbek, ezért ebben az időszakban munkatársaim kiemelt figyelmet fordítanak a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, a piacokra, üzemanyagtöltő állomásokra és pályaudvarokra, valamint az olyan, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol az állampolgárok nagyobb eséllyel válhatnak vagyon elleni jogsértés áldozatává.

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Járőrök az adventi forgatagban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség felhívta a figyelmet: a szatyrok, táskák tetején hagyott pénztárcák, az autóban hagyott táskák, ajándékok kiemelt célpontjai lehetnek a bűnelkövetőknek. Rávilágítottak arra is, hogy egy látható helyen az autóban hagyott, de értéket nem tartalmazó szatyor, táska is okozhat kellemetlenséget. Egy esetleges autófeltörés esetén ugyanis előfordulhat, hogy a bűnelkövető semmit nem visz magával, viszont az általa okozott kárral bosszúságot okozhat a sértetteknek.

Felhívták a figyelmet arra is: a bankkártya mellett senki ne tartsa – például egy papírra felírva – a PIN-kódját. Internetes vásárlás, előre fizetés esetén is szükséges a körültekintés és a megbízható szolgáltató felismerése. Amennyiben egy megrendelt és már előre kifizetett árucikk mégsem érkezik meg, elengedhetetlen feljelentést tennie a sértettnek – tette hozzá a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Cégvezér a zongoránál

  Cégvezér a zongoránál

  Új trend a nagyvilágban, hogy azok az ismert emberek is megmutatják zenei oldalukat a Youtube-on, akik nem profi muzsikusok.

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.