EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Extra

Ők a legjobban fizetett zenészek

Taylor Swift amerikai popsztár, a One Directions brit-ír fiúbanda és Adele voltak idén a világ legjobban fizetett zenészei a Forbes magazin szerdán közzétett adatai szerint.

A 26 éves Swift jövedelme 170 millió dollárra rúgott a koncertekből, lemezeladásokból, befektetéseiből és más forrásokból, csak 1989 című koncertkörútjának észak-amerikai fellépései több mint 200 millió dollárt hoztak.

A Forbes-lista második helyén a One Direction brit-ír fiúbanda áll, amely 110 millió dollár bevételre tett szert, az On The Road Again című koncertkörútjuk 200 millió dollárt hozott.

A harmadik helyre Adele került 80,5 millió dollárral, ami az eddig legmagasabb jövedelme egy év alatt. A 28 éves énekesnő, akinek 25 című albuma 2015 legtöbb bevételt hozó felvétele lett, főleg az erős lemezeladások és koncertjei által gazdagodott.

Madonna, akinek Rebel Heart turnéja 170 millió dollárnyi bevételt hozott, a lista negyedik helyén áll 76,5 millió dollár éves jövedelemmel. Ez 1,4 milliárd dollár adózás előtti jövedelemre növelte a pályafutása során bezsebelt milliókat a Forbes adatai szerint.

A lista további helyezettjei: Rihanna 75 millió, Garth Brooks countryzenész 70 millió, az AC/DC 67,5 millió, a Rolling Stones 66,5 millió, Calvin Harris dj 63 millió és Diddy zenei mogul 62 millió dollár bevétellel.

A lsta első 30 helyezeje együtt több mint 1,8 milliárd dollárt zsebelt be. A Forbes a 2015 júniusa óta eltelt 12 hónap becsült adózás előtti bevételeit vette alapul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  A Mátyás-templomban mondta ki a boldogító igent Rúzsa Magdi múlt szombaton. Az énekesnő és férje, Vilmos a legnagyobb titokban és biztonsági intézkedések közepette tartották meg az esküvőt, melyre csak a család és a közeli barátok voltak hivatalosak.

 • Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Negatív rekordokat döntött rövid ATV-s pályafutásával Demcsák Zsuzsa. Szerdán, végül elébe ment kirúgásának és egy rövid tárgyalást követően, közös megegyezéssel mondott búcsút egymásnak a csatorna és a műsorvezető.

 • Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Mai napig szenved édesapja hiányától Harsányi Levi, aki a veszteség ellenére azt érzi, ma is jelen van az életében imádott apukája, aki most igazán büszke lehet odafenn, ugyanis a tévés a napokban egy rákosbeteg kisfiú életén segített.